Статии

АББ ще си партнира със Samsung Electronics, за да стимулира холистична технология за умни сгради

АББ и Samsung Electronics ще си сътрудничат в глобално партньорство, за да осигурят съвместно разработени технологии за спестяване и управление на енергия и интелигентна връзка с Интернет на нещата (IoT) както на жилищни, така и на търговски сгради. Сградите генерират почти 40 процента от годишните глобални емисии на CO2, а партньорството между двете компании ще създаде платформа за изграждане на дългосрочни отношения за иновации в областта на интелигентните технологии и устройства и тяхното управление. Сътрудничеството ще даде възможност на Samsung и АББ да разширят достъпа на клиентите си до технологиите за домашна автоматизация и по-добро управление на устройствата, като същевременно ще спомагат за изместването на електрическото натоварване.

Умните домове използват свързани устройства и уреди, интегрирани чрез централизирана система, за да пестят пари, време и енергия. Свързвайки приложението Samsung SmartThings и Решенията за домашна автоматизация на АББ например, жителите ще могат да използват личните си устройства за наблюдение и управление на пълна гама бяла техника, както и сензори за газ и дим, системи за енергия, сигурност и комфорт, всичко това от едно приложение. Проактивното управление на уреди като съдомиялни и перални машини, да работят извън пиковите натоварвания, например, гарантира оптимизиране на мрежата и по-ниски разходи за енергия.

Майк Мустафа, президент на АББ „Умни сгради“, каза: „Представяме си бъдеще, в което нашите клиенти могат да се възползват от значителни икономии на въглерод и енергия чрез подобряване на достъпа до напълно интегрирана и холистична технология за интелигентни сгради. Партньорството с основен лидер в технологичните иновации като Samsung Electronics допълнително подкрепя визията на АББ и предлага свързване на цели сгради с отворени и общо съвместими решения, както и предоставяне на информация за общата консумация на енергия, включително елементи като зареждане на електромобили. Това не само свежда до минимум въглеродния отпечатък на сградата, но осигурява безпроблемно и ангажиращо потребителско изживяване“.

Заедно с решенията за домашна автоматизация, двете компании възнамеряват да разширят сътрудничеството между продуктите за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), системата за управление на стаите с променлив поток на хладилния агент (VRF) на Samsung Electronics и системата на АББ за управление на ОВК за търговски сгради и многофамилни жилищни обекти.