Новини България

Цветно изложение и великденски работилници за деца в Сердика Център

С покачването на температурите и рязкото повишаване на настроението, знаем, че пролетта вече е настъпила при нас. Аромата на цъфнали череши, като че ли, завладява не само уличните тротоари, но и вътрешните пространства, а тази година не пропусна да се спре и в столичния Сердика Център. По случай наближаващите светли празници Цветница и Великден, търговският център организира специални пролетни активности за своите клиенти, сред които изложение на цветни производители, работилници за деца и редица други изненади. От 15 до 17 април столичният мол ще проведе второ поредно издание на „Тайните градини на Serdika Center“, в което цветни изложители ще представят своите продукти.

Посетителите ще могат да избират от широка гама цветя и редки видове растения, с които да направят дома си по цветен и уютен, а и да намерят време за ново полезно хоби – градинарството. Изложението се осъществява в партньорство с Botanic Lab, които ще обособят специален кът за 3D mapping и виртуална разходка в градски дом и ще покажат на посетителите как всяко пространство може да се превърне в мини ботаническа градина. Входът за „тайните градини“ е свободен и е отворен за посетители всеки ден от 12:00 до 20:00 ч.

Сред участниците на изложението ще бъдат Цветна борса Pro Plants, които ще предложат различни видове стайни, сукулентни, цъфтящи градински, луковични, листно декоративни и плодни растения, билки и подправки, както и вечнозелени и листопадни храсти и дръвчета. За тези, които търсят да зарадват свой близък, могат да избират от най-различни видове красиви и екзотични цветя и букети от цветарския магазин „Обича ме, не ме обича“, предназначени за специални поводи или пък да закупят своя подарък от Eva claymade – бранд за ръчно изработени бижута, вдъхновени от любовта към растенията.

Клиентите ги очакват още и продукти от ателие за зелени идеи и подаръци „Phytomorphoses“, мебели за обзавеждане на градината от „Ironic Fair“, ароматни чайове от Artemisia, както и изделия за интериора от 3D Garden. За своите клиенти Сердика Център е подготвил и още едно специално пролетно предложение – забавни великденски работилници за малки и големи на 16, 17 и 23 април, от 12:00 до 14:00 ч. пред магазина на Хиполенд. Всеки малчуган, който търси къде да изрази своята креативност, може да вземе участие в „Градини от яйца“ – работилница за изработка на триизмерни градини от кори за яйца и черупки, които ще научат най-малките и на темата за рециклиране.

С работилницата „Сцени от яйцето“ децата сами ще могат да нарисуват/декорират своя заек от чорапче и да го превърнат в свой неповторим авторски дизайн. Малчуганите ще могат да декорират и великденски яйца изцяло по свой вкус в работилницата „Вълшебни стикери“, където всеки стикер представлява приказен герой.