Новини България

Home Office: Как да обособим работно пространство у дома

Работата от вкъщи или т.нар. home office придоби още по-голяма популярност през последните две години във връзка с настъпилата пандемия от COVID-19. Споделяме с вас три на пръв поглед прости, но и много ефективни решения за работното пространство у дома.

Решение 1: Определете конкретно пространство в дома, което да използвате като офис

Колкото и изкушаващо да е да работите от дивана или леглото, нивата на продуктивност по отношение на свършената от вас работа ще се повишат, ако работите от конкретно място с обособено бюро или маса и стол, което да използвате като домашен офис. Създайте си свое пространство, в което се чувствате комфортно и го използвайте само в рамките на работното си време, за да разграничавате качествено времето си за работа от това за почивка.

Решение 2: Оборудване с органайзери, папки, класьори

Създайте си начин на организация на домашното работно пространство. Прибирайте документите си в преносими папки, класьори или органайзери, които при нужда да можете да занесете в офиса си, когато се върнете там. Почиствайте работното пространство в края на работния ден, за да не се налага да подреждате документи, химикали и всичко останало в началото на следващия ден.

Решение 3: Създайте си пространство, което наистина харесвате

Продуктивността може да се повиши значително, ако харесвате мястото, от което работите. Макар и от комфорта на собствения си дом, работата все пак си остава професионално задължение и е важно да се чувствате удобно, докато го вършите. Използвайте практични, но и естетически красиви мебели, картини и дори тефтер за записки на свършената работа.