Новини България

Knight Frank отваря нов офис в София

Knight Frank, една от водещите световни независими консултантски агенции за недвижими имоти, официално отваря свой офис в София от май 2021 г. Откриването на офиса на Knight Frank в София е естествена стъпка за международната консултантска компания в сферата на имотите, в отговор на нарастващите изисквания на клиентите на фирмата и в съответствие с растящия пазар в София и района. Понастоящем обемът от офис площи в София е 2,2 милиона кв.м. клас A и B, с нови 500 000 кв.м. очаквани до 2022/23.За местоположение на новооткрития си офис в София, Knight Frank залага на една емблематична за града офис сграда – Интерпред.

Първоначално дейността ще се състои в консултантски услуги и посредничество при наемане и отдаване на офис площи за корпоративни клиенти, като целта на компанията е да се утвърди като лидер в предоставянето на пълен набор от бизнес услуги в сферата на недвижимите имоти. Андрю Сим, Управляващ Директор на Knight Frank за Европа коментира: „Въпреки тези необикновени времена нашият европейски бизнес се развива все по-силно. С честването на своята 125-та годишнина, погледът ни е насочен към нашето бъдеще и именно по този повод сме много развълнувани да обявим откриването на новия ни офис в София и навлизането ни в толкова важен регион“.

Хорациу Флореску, Председател и Главен Изпълнителен Директор на Knight Frank за Югоизточна Европа (Румъния, Унгария, България), добави: „Откриването на офиса на Knight Frank България представлява вълнуващо разширяване на нашата мрежа, с което постигаме ненадминато покритие на този важен пазар. София е град в близост до нашето вече доминиращо присъствие в Букурещ и Будапеща, така че това откриване е логичен ход, за да можем пълноценно да обслужваме съществуващите ни клиенти, присъстващи и в България”.

Любо Младенов, Асоцииран директор на Knight Frank България споделя: „Радвам се, че се присъединявам към Knight Frank в София и съм уверен, че страстта на екипа ни към пазара на имоти, заедно с организацията и силата на съществуващата мрежа на фирмата ще ни даде възможност да съветваме и подкрепяме нашите клиенти по най-добрия начин. Тази стъпка, особено в тези времена, ще ни позволи да съживим важната роля, която офисната среда играе за фирмите и да помогнем за оформянето на бъдещето на работното място, тъй като компаниите все още искат да имат обособен централен офис за даден регион”. Софийският офис ще работи в тясно сътрудничество с всички офиси на Knight Frank в региона и с глобалната мрежа на фирмата, включително и със стратегическия партньор Newmark в САЩ.