Новини България

ЕСРИ България с награда за устойчиви политики в COVID-19

В конкурса за „Най-зелените компании в България“ ЕСРИ България получи признание за цялостната социална политика, която прилага в подкрепа на усилията за борба с пандемията от коронавирус в страната. Отличието бе присъдено на ЕСРИ България за комплексът от ГИС приложения, които компанията разработи в синхрон с нуждите на обществото и институциите да получават важна информация и пространствени анализи за развитието на пандемията у нас. В началото на март компанията изготви специализирано уеб ГИС приложение, което да дава ясна визуална картина на обстановката в страната. Приложението имаше за задача да отразява информацията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, която традиционно беше оповестявана устно.

В знак на солидарност с усилията и на българските институции и като част от своята политика за социална ангажираност, ЕСРИ България реализира ГИС частта от „Националната система за борба с коронавируса у нас“, включваща Единния информационен портал за коронавирус. Системата е полезен инструмент за гражданите, като същевременно се използва активно и от редица институции, включително лабораториите, лечебни заведения, лекари т.н. ГИС приложенията продължават да бъдат поддържани и развивани, така че да допринасят за по-добрата обществена осведоменост по темата. Стремежът на компанията е всеки да има достъп до актуална информация, и да може да следи по всяко време, само с няколко клика, развитието на пандемията.

______

ESRI Inc. e световен пионер и лидер с 50-годишен опит в разработването и внедряването на географски информационни системи (ГИС), които функционират като неразделна част от почти всеки тип организация. Основана от Джак Данджермонд и съпругата му Лаура през 1969г., днес ESRI Inc.. разполага с 3 000 високовалифицирани специалисти, има 80 представителства и потребители в над 200 страни по света. 24 000 публични институции и над 400 000 компании по света използват ГИС софтуер на ESRI. ESRI GIS платформата е приета за ГИС стандарт в редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др.