ФМ новини

Световният ФМ ден – Възход въпреки кризата под мотото „Celebrating our Environment“

Всяка година хората и компаниите, занимаващи се с фасилити мениджмънт, или иначе казано – поддръжка и управление на сгради, отбелязват професионалния си празник чрез серия от конференции и събития, свързани с тяхната професионална дейност и нарастващото й значение във все повече икономически и социални сектори. Според данни на Глобал ФМ, която обединява повече от 65 000 компании и организации с над 2,5 млн. професионалисти от цял свят, през 2020 г. фасилити менуджмънтът вече е индустрия, която генерира над 1,03 трлн. евро.

Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА), чат от EUROFM – Европейската ФМ асоциация, ще празнува в сдържан и делови стил, отчитайки постижения, резултати и решения за новите предизвикателства и сложни задачи, поставени пред брашна в следствие на пандемията и последствията от наложените извънредни мерки и рестрикции. Броят на желаещите да се присъединят към българската асоциация нараства, въпреки драстичните промени и затруднения в обществения и бизнес ритъм, които настъпиха през последните месеци.

„Тази криза, с която се налага всички да се справяме в момента, ни показа нагледно и категорично колко е важно да има работещи системи, предварителна подготовка, план и процедури за всяка ситуация. Особено, когото става въпрос не само за комфорта или съвременния начин на живот и работа, а за здравето и живота на хората. Подчерта и необходимостта от интегриран и професионален подход при решаването на проблеми и недопускането на бъдещи такива. Неща, които ние по занятие и призвание правехме и правим за сградите, които управляваме и техните ползватели постоянно и непрекъснато“, коментира Иван Велков, председател на УС на БГФМА. Понястоящем Асоциацията работи активно по няколко проекта, които са пряко свързани с адаптирането на работещи методологии, модели и марки за подобряване качеството на живот и обитанието на сградите и градската среда.