Новини България

Специалното пространство с разнообразна храна, напитки и културни събития – Quartal, отваря врати през юни

Столицата ще има своя първи Food Park през юни тази година, който ще носи името Quartal, като концепцията е свързана с това посетителите да имат богат избор от различни храни и напитки, и разнообразна културна програма – концерти, филми, стенд ъп комеди и др., а достъпът до мястото ще е напълно безплатен, предаде My Sofia. „Идеята е заимствана от такива пространства в други държави. Подобни паркове са голям хит в цяла Европа – обикаляхме доста преди да решим каква ще е нашата концепция, защото има голямо разнообразие в тази ниша. Смятаме, че сме взели най-доброто, което съответно да бъде адаптирано за България“, каза Слави Христов, един от създателите на Quartal.

Food Park Quartal ще бъде разположен на бул. Черни връх №69 и ул. Арарат, в близост до Метро станция „Витоша“ и Мол „Парадайс“. „Избрахме това място, защото районът е един от най-бързо развиващите се в момента, има удобен достъп, както с градски транспорт, така и с кола. От една страна се намираш на комуникативна локация в града, но си и в близост до планината – това създава много приятно усещане“, заявява Слави Христов. Очаква се мястото да отвори врати в средата на юни, спазвайки всички изисквания за безопасност и хигиена, а официалното откриване ще се състои в началото на юли.

„В първия месец от т.н. soft opening ще разчитаме много на обратна връзка и коментари на посетителите ни, защото те са най-важни за нас. Отворени сме за всякакви препоръки, забележки и критика. Надяваме се всичко да бъде на високо ниво, когато паркът заработи на пълни обороти“, коментира Цветан Тодоров, част от създателите на Quartal.