ФМ новини

Как IFMA отговаря на нуждите на ФМ индустрията по време на пандемията

Професионалистите от ФМ сектора са от съществено значение за поддържането на бизнес и критичните инфраструктурни съоръжения по време на пандемията COVID-19. IFMA (International Facility Management Association) постоянно наблюдава и оценява въздействието на тази криза върху фасилити мениджмънта и като лидер в индустрията реагира бързо и задълбочено, за да предостави полезни ресурси и безопасни възможности за обучение на професионалистите от сектора.

Създаден в края на януари като полезна публикация в блога на Асоциацията, онлайн ресурсният център за коронавирусна подготовка на IFMA прерасна в основен информационен ресурс, предназначен да помогне на работещите в индустрията да се справят с кризата от COVID-19, и да подпомогнат за бързата реакция на организациите и предприятията, в които работят. Центърът съдържа статии, уебинари, насоки от IFMA Foundation, Facility Management Journal Magazine, CDC, WHO, OSHA, ISSA, ECDC, ASHRAE, както и съдържание, предоставено от корпоративни партньори, членове на IFMA и др.

Ангажирани със здравето и безопасността на участниците в събитията IFMA и партньорите на Асоциацията взеха своевременно решение за отлагане или отмяна на конференции, които е трябвало да се проведат през март, като ги преместват за юни. Като алтернатива IFMA организира две виртуални конференции: Глобално виртуално събитие на IFMA на 15 април и World Workplace Europe в периода 6-8 май. От 1-ви април Асоциацията пусна серия от уебинари „FM&COVID-19“, посветени на това как „новата“ реалност, в която в момента живеем е повлияла на работните места в индустрията, представя най-добрите практики и стратегии за напредък и информира за положението в света.

Допълнителните предимства за подпомагане на професионалистите във ФМ индустрията по време на кризата включват:

– Специално ценообразуване за модулите Facility Management Professionad (FMP) и Sustainability Facility Professional до края на април.
– За членове, чиято дата на подновяване на членството е била 31 януари 2020 г. и към 31 март 2020 г. не са подновили членството си, IFMA удължава 60-дневния гратисен период до 90-дневен такъв.
– 75% отстъпка за членуващи и нечленуващи в IFMA за абонамент за Knowledge Library – архив с информационни ресурси, до 31ви май.

Осигурявайки обучения, уебинари, информационни ресурси и глобален обмен на знания, IFMA се стреми да подпомогне индустрията по целия свят в създаването и поддържането на безопасна и устойчива среда.