СтатииФМ новини

АББ ще предлага безплатни дигитални решения през цялата 2020 г.

Бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ обяви, че ще предприеме мерки да осигури подкрепа и съдействие на своите клиенти в тези трудни времена. До края на календарната година направлението ще отмени таксата за 12 месеца за всички нови абонаменти за софруера си iUPSGuard за болници, както и таксите за всички нови или подновени абонаменти за функционалностите от ABB Ability™ Software-as-a-Service (SaaS). От дистанционно наблюдение и диагностика за системите за непрекъсваемо електрозахранване (UPS) за критично важни здравни приложения до решения за енергийно и сградно управление за дружества за комунални услуги, търговски и индустриални съоръжения, бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ предоставя инструментите, необходими за обслужване на критично важни нужди на инфраструктурата.

Тарак Мехта, президент на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ, мотивира решението на компанията така: „Ние разбираме добре предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти в тези времена и сме посветени на това да им помагаме да постигат по-добра оперативна стабилност и икономии. Значимостта на работата, която те осъществяват в най-различни сектори не може да бъде подценявана и ние искахме да дадем възможност на колкото може повече съоръжения да се възползват от предимствата на нашите решения, като отменим всички такси за 12 месеца.“

АББ предлага безплатно и набор от решения от ABB Ability MarketplaceTM, които са предназначени да повишават дистанционно оперативната ефективност и сигурност за предприятията. Тези решения подпомагат съоръженията в настоящите им усилия да поддържат критично важни дейности, които свеждат до минимум нуждата от работна сила на място. Софтуерните решения за управление на енергията и активите, включени в ABB Ability MarketplaceTM, които АББ предлага безплатно, са:

– ABB AbilityTM Система за управление на електроразпределението (EDCS), дигитална платформа за управление на енергията, която може да помогне на фирмите да спестят до 30% от оперативните си разходи.

– ABB AbilityTM Резервно управление за електрически системи – DataCare, което позволява удобно споделяне на техническа информация за защитни и контролни релета. Това максимизира оперативната ефективност, като осигурява възможност на дадено съоръжение да планира актуализации, които да съвпадат с планирани изпитвания / техническа поддръжка.

В допълнение към всичко това АББ ще отмени таксите за три нови свои автоматизационни решения за търговски сгради (достъпни чрез myBuildingsPortal), които повишават сигурността чрез отдалечено управление:

– Building Care Service и DALI Manager. Building Care Service позволява на клиентите да получават пълен достъп до IoT Dashboard сървъра, който предоставя пълен преглед и управление на тяхната сграда. Междувременно DALI Manager осигурява възможност за цялостно управление на аварийните осветителни системи DALI чрез IoT Dashboard сървъра.

– Видео стрийминг и съхранение за портфолиото smartIP VideoControl, които позволяват на сградните оператори да наблюдават дистанционно видео стриймове от своите охранителни АББ CCTV камери. Стриймът се съхранява и онлайн, като може да бъде гледан отново по-късно.

– Дистанционно отключване за портфолиото smartIP AccessControl, което осигурява възможност на сградните оператори да отключват дистанционно електронни ключалки на врати, като по този начин елиминират нуждата да отидат на място, за да дадат ключ в случай на необходимост от осигуряване на авариен достъп.

Всички клиенти, които искат да се възползват от безплатните софтуерни решения, трябва да се свържат със своя местен търговски представител на АББ Електроснабдяване и електрообзавеждане.