ИзложенияНовини БългарияФМ новини

Konica Minolta показа работното място на бъдещето

Konica Minolta показа визията си за работното място през близо 160 клиенти, партньори и журналисти по време на конференцията Digital Workplace of the Future. Компанията демонстрира иновативни технологии и платформи, създадени, за да подпомагат фирмите в повишаването на ефективността на бизнес процесите им и осигуряват цялостни решения за управление на документи и печат. По време на конференцията посетителите можеха да видях демострации на Workplace Hub в специално обособена демо зона. Workplace Hub е решението, което създава защитена и надеждна инфраструктура, спомагаща за по-ефективна работа чрез комбинация на многофункционален принтер, супермодерен HPE сървър за съхранение на данни, безжична точка за достъп, доказани функции за киберсигурност и GDPR съвместимост.

Пред гостите на конференцията бяха представени за първи път в България системите за видеонаблюдение Mobotix, които разполагат с вграден изкуствен интелект. Системите могат да работят заедно с други електронни устройства, да ги управляват, да си взаимодействат с тях и да взимат решения, базирани на невронни мрежи. Нямат нужда от мрежово записващо устройство и разполагат с технология за лицево разпознаване.

Според проучване на Konica Minolta и консултантската агенция Opinium, поведено в четири държави на два континента, 33% от малките и средните предприятия се сблъскват с киберсигурността като предизвикателство в бизнеса си. Близо 1/5 пък имат затруднения с ИТ инфраструктурата. Това води до загуба на време и средства, влошаване на производителността на служителите и качеството на положения труд. Решенията на Konica Minolta допълват съществуващата ИТ инфраструктура, като заемат водеща роля във всички ИТ дейности. Дигитализацията на работното място е изключително важен процес за предприемачите в световен мащаб, тъй като 75% от работната сила до 2025 г. ще са хора, израснали с технологиите.

Дигиталното работно място е необходимост от първостепенна важност, ако компаниите искат да са клиентски ориентирани, бързи в изпълнението и по-продуктивни. По данни на Gartner 2/3 от служителите очакват гъвкаво работно време, като 1/4 от европейците вече се възползват от това под формата на 1 ден работа от вкъщи. Тази мобилност изисква достъпът до фирмената информация да е бърз и лесен, и да съществува по-голяма възможност за сътрудничество между колегите и работа в екип. Решенията на Konica Minolta допринасят за това, като същевременно допълват наличната ИТ инфраструктура, заместват остарелите технологии и заемат водеща роля във всички ИТ дейности.

От 2016 г. насам броят на партньорите на Konica Minolta в България се е увеличил с 21%, а екипът – с 46 на сто. Компанията има представителства в София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Велико Търново, Шумен, Плевен, Благоевград. Компанията инвестира в Компетентностен център за интелигентно видеонаблюдение за Европа. Тук в България се осъществява развойна дейност, трупат се знания и умения, споделяни със служителите на компанията навсякъде по света.