ИзложенияФМ новини

Идеи за озеленяване – екологичното и естетическо решение за интериора и екстериора

Екологичността и естетиката са водещи елементи в строителството, което е една от причините озеленяването на интериора и екстериора да бъде акцент на компаниите участници в международното изложение Архитектурно-строителна седмица 2020. Юбилейното издание на форума ще се проведе в периода 25-28 февруари в Интер Експо Център, като ще събере над 200 участници от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и други държави.

Компанията Ню Гардън ще представи на изложението своята система за вертикално озеленяване – тя е положена в метална конструкция, а за изграждането й са използвани водонепропускливи плоскости и геотекстил. Поливната система е автоматизирана, а растителността се отглежда по метода „хидропоника“. Чрез системата се повишава въздушната влажност в помещения с по-сух и застоял въздух, и се осигурява шумоизолиране и прахозадържане. Системата за вертикално озеленяване е подходяща и за интериора, и за екстериора, но е приложима при северни фасади или непряко ослънчени пространства. „Цветни идеи“ също ще предложат на посетителите на международното изложение практични и лесни за реализиране начини за вертикално озеленяване.

Заради естетическите и техническите си качества, напоследък скандинавският мъх е все по-предпочитан за интериора, като сред основните му предимства, с които ще се запознаем на Архитектурно-строителната седмица, са богатството от цветове, дълъг живот и минимална необходимост от поддръжка. Тези негови качества го превръщат в подходящ избор за създаване на картини, фирмени лога, надписи и цели стени.

На събитието ще бъде изложена и декоративна коркова 3D стена, която е приложима за жилищни сгради и офисни помещения, и ще бъде представена от Forest Design and Architecture. Стената, носеща името Virgin, е съставена от листи от естествена и твърда коркова дървесина, като впечатлява с топлоизолационните и акустични свойства, които има.

Фирма БОЕЛ също ще даде иновативно решение по време на изложението – система от модулни елементи и тухли от масивна дървесина STEKO. Разработена по швейцарска технология, тя предоставя здравина и дълговечност като на масивна сграда, съчетани с топлината и уюта на дървото. „Огромното предимство е изключителната бързина на изграждане на сгради със система STEKO от 3 до 10 дни в зависимост от етажността“, коментират от компанията.

Стотиците брандове от над 200 компании, ще са достъпни за посетителите от 25 до 28 февруари. Регистрацията може да се осъществи на официалния сайт на изложението: www.buildingweek.bg