НовиниСтатииФМ новини

Световната банка нае офис в Бизнес парка в кв. Младост

Световната банка е подписала споразумение за наем на помещение с 4 000 кв. м. площ от строящата се в момента сграда на компания GTC, която се намира в Advance Business Center II в Бизнес парка в кв. Младост, информира компанията. Очаква се офис сградата да бъде въведена в експлоатация в края на настоящата 2020 г.

Сградата ще разполага с 10 офисни етажа, площ от 17 000 кв. м. и подземен паркинг с капацитет 279 паркоместа, разположен на 3 нива. Даниел Беркович – изпълнителен директор на GTC за България, коментира: „Advance Business Center II ще предостави място, където служителите на Световната банка ще могат да използват най-новите технологични решения и открити зелени площи“.

През лятото на 2019 г. финансовата институция отвори свой център за споделени услуги в „София Тех Парк“. Освен голямата площ и паркингът на три нива, офис сградата ще има също зона за хранене, кафенета и модерна LED видео стена. От своя страна компанията GLC е известна с няколко изпълнени проекта на територията на България – Galleria Варна, Mall Galleria Буграс и Mall Galleria Стара Загора. Предстои към изпълнените и продадени проекти съвсем скоро да се присъедини и Advance Business Center.

______________

GTC България е част от GTC Group, водеща инвеститорска компания в Централна , Източна и Югоизточна Европа. Акциите ѝ са листнати на Варшавската фондова борса и е член на престижния WIG40 индекс, както и на редица други международни индекси.