ИзложенияНовиниНовини БългарияСтатииФМ новини

seeSUSTAINtec показва възможностите за интелигентна трансформация на енергетиката и градовете

ЕС заяви своята воля да бъде първото държавно обединение до 2050 г., което да има въглеродно неутрална икономика. Следвайки тенденциите, може би 2020 година ще бъде най-топлата и динамична досега в климатично отношение, но и в същото време – преломен момент за повече промени на политики и мерки, развойна дейност и инвестиции в устойчиви решения.

Енергийна ефективност и възобновяема енергия, Интелигентни градове, Управление на отпадъци и рециклиране, Качество на въздуха – това са областите за реализирането на Зелената сделка, както и основните акценти на seeSUSTAINtec – изложение и конференция за устойчиви технологии за Югоизточна Европа (7-9 април, София), организирани от Виа Експо.

seeSUSTAINtec ще покаже, че устойчивите решения могат да бъдат както успешен бизнес, така и възвръщаема инвестиция за индустрията, общините и домакинствата. През 2019 г. събитието беше посетено от специалисти от 11 държави (21 % от чужбина и 79% от България) и организаторите очакват тази година ръст на бизнес ориентирани посетители от региона.

seeSUSTAINtec ще подчертае предимствата на ВЕИ системите – те са вече достъпна алтернатива за отопление и охлаждане, автономно производство на енергия. След като представи с успех колектори от неръждаема стомана, Herz допълва системата за лъчисто подово отопление с новата тръба Herz-Line. Балканика Енерджи има богат опит във внедряването на малки и микро  биогаз инсталации, фотоволтаични и термосоларни инсталации. Хибридни Енергоспестяващи Системи ще представи иновативна система за генериране на енергия, чието използване намалява разходите за ток до 8 пъти – разработка на финландска компания. Тя обезпечава адекватна мощност 365 дни в годината независимо от климатичните условия и технологичната връзка.

Решенията на Hitachi Zosen Inova осигуряват чиста и здравословна среда чрез енергийно оползотворяване на отпадъците. Акцент ще бъдат информационни и комуникационни технологии за сгради, инфраструктура, транспорт и администрация, интернет на нещата, географски информационни системи, ИКТ за социални услуги, електронно правителство, електронно обучение, връзка машина с машина (M2M) и др. Софилко ще анонсира ползите от прецизно измерване и контролиране на замърсяването на въздуха.  Airpointer осигурява най-ниските оперативни разходи в индустрията, резултат от силно оптимизирана система за управление на енергията и малка нужда от поддръжка.

Изложението

  • До момента водещи компании от Австрия, Белгия, България, Германия, Италия и Швейцария заявиха участие в seeSUSTAINtec. Те избраха събитието за продуктови премиери, за среща с нови клиенти и дистрибутори. За 11-та поредна година австрийски фирми ще демонстрират авангардни технологии.
  • Изложителите ще получат допълнителни услуги, предоставени от организаторите чрез Лоялна програма.
  • В зона „Алея на иновациите“ стартиращи компании и бизнес инкубатори ще разкажат за своите постижения.

Конферентна част

  • AmBIENCe уъркшоп „Управляване на съществуващи сгради чрез договаряне на енергийни характеристики“, организатор: Европейски институт за ефективност на сградите (BPIE);
  • Финансиране на проекти за устойчиво развитие;
  • Климатична неутралност и защо да инвестираме в соларни покривни централи? Презентация на Асоциацията на производителите на екологична енергия.

За повече информация: viaexpo.com