НовиниНовини БългарияСтатииФМ новини

Mодерен офис и уютно жилище – акценти на Архитектурно-строителна седмица 2020

Красиви подови настилки, впечатляващи решения за внасяне на естествена светлина в дома, високи технологии, допринасящи за екологичността и енергийната ефективност на сградата, бои от последно поколение. Всички тези продукти, и още много идеи за дома и офиса, ще открием от 25 до 28 февруари на едно място. Събитието е изложение Архитектурно-строителна седмица и събира в Интер Експо Център над 150 фирми от всички области на строителството. И разбира се, сред основните акценти са домът и интериорните решения.

Левитираща лампа и PowerCube Wireless Charger от Аллокакок България, са само два от стилните продукти с модерен дизайн и много функции, които ще бъдат представени на Изложението. Използвайки принципа на магнита, когато е пълна с енергия, стилната крушка левитира във въздуха, захранваща се чрез индукция и управлявана от бутон със сензор. Визуалният ефект, който продуктът предоставя, го превръща в решение за декорация на дома, офиса и конферентната зала. PowerCube Wireless Charger е вторият иновативен продукт от Аллокакок България – кубче, което предоставя решение за бързо и стилно зареждане на смартфони, само чрез допир на двата продукта.

Друго високотехнологично решение, което ще бъде представено в рамките на Архитектурната и строителна седмица, са роботизираните прахосмукачки от Дедал Къмпани, които почистват плочки, винил, паркет, ламинат и фин килим.

Сградната автоматизация също ще бъде акцент по време на Изложението, като ще бъде представена платформата Control4 Smart Home OS 3 от АКТАКОН Системни Интеграции. Тя обединява контрола на всички свързани устройства в единна платформа, като едновременно с това превръща жилището или офиса в сигурно и уютно място.

Организаторите на Ежегодното изложение ще представят на вниманието на посетителите и още много модерни решения за дома и офиса – елегантните входни врати PIRNAR от Солид 55 със скрит четец за пръстов отпечатък, камини и облицовки от Камини Индустриал Стил, както и прозорец за плосък покрив DXW от фирма НОРТОП. БУЛКОРП от своя страна ще решат въпроса с контролирането на прозрачността на стъклото чрез VISION GUARD – стъкло с контролирана прозрачност, която се осъществява чрез подаване на ток с ниско напрежение през вграден в стъклото PDLC филм.

Архитектурно-строителна седмица дава решение за всеки дом и офис, подобрява всяка технология и превръща пространството в Интер Експо Център в „дом“ за над 150 фирми от всички области на строителството в периода 25-28 февруари 2020 г. Онлайн регистрациите за посетители са отворени и могат да бъдат осъществени през официалния сайт на изложението.