НовиниНовини СвятСтатииФМ новини

Segro планира въвеждането на технологията „умен покрив“ в Полша

Segro Полша планира да въведе интелигентен мониторинг на повърхността на покривите на всичките си складове и складови пространства до края на настоящата 2020 г. Компанията обяви инсталирането на такава система във втората от сградите в Логистичен парк Варшава в Надарзин, като системата беше тествана именно там през 2017 г.

„Започнахме да въвеждаме proptech системи преди няколко години с LED осветление, а сега продължаваме с интелигентния мониторинг на покривите и покривните пространства. Планираме да инсталираме системата във всеки от парковете в Полша до края на 2020 г.“, разкрива Валдемар Витчак, регионален директор на Segro.

Системата използва сензори, които отчитат данни на покрива, а след това данните се прехвърлят в „облачно пространство“, което ги съхранява и ги прави достъпни чрез интернет. Ако се установи риск от превишаване на товароносимостта на покрива, поради натрупване на сняг или залежаване на вода, интелигентният мониторинг алармира за това, с цел безопасност на сградата и хората в нея. Системата е проектирана не само, за да направи мястото по-безопасно,  а и с цел спестяване на средства по поддръжката на покривите, посочвайки кога има нужда от почистване.