НовиниНовини БългарияНовини СвятСтатииФМ новини

Стартира XVI-тото издание на конкурса „Multi Comfort“ на Saint-Gobain

За шестнадесета поредна година стартира студентският конкурс „Multi Comfort“, организиран от групата Saint-Gobain – световен лидер в устойчивото строителство. Конкурсът се провежда на национално и международно ниво и в него право на участие имат студенти по архитектура, дизайн, урбанизъм, както и студенти от инженерни специалности, свързани със строителството на сгради.

Инициативата се основава на концепцията на Saint-Gobain за „Multi Comfort“ и обхваща различните аспекти на дизайна и изпълнението на сгради, като целта е те да предоставят максимален комфорт на ползвателите си. Това, което прави една сграда Multi Comfort-на е  комбинацията от качеството на въздуха в помещенията, акустиката, топлината и визуалния комфорт.

Чрез подготовката за проектите студентите, които участват в конкурса имат шанса да покажат и докажат своите знания и умения в международната конкурентна среда. В рамките на шестнадесетото издание на конкурса, студентите имат за задача да създадат проект за преобразуване на пространството на пост-индустриалния обект на „Coignet Enterprise“ в Сен Дени в зелена жилищна, учебна и развлекателна зона. Проектът трябва да съчетава в себе си следите от историческото наследство и съвременните нужди за устойчиво развитие на квартала.

Регистрацията за участие в конкурса е отворена за студенти до 31 март 2020 г. като в първия етап те ще се състезават на национално ниво. Спечелилият първо място в България ще получи правото да участва в международния етап на конкурса, който ще се проведе в архитектурния център на Saint-Gobain в Париж в периода 3-6 юни 2020 г. Представителят на страната ни ще се състезава с още 60 проекта от 35 държави, като конкурсът предоставя възможността за среща с професионалисти и световноизвестни експерти от сферата на строителството и архитектурата. Регистрацията е възможна до края на месец март на интернет страницата на конкурса: https://multicomfort.saint-gobain.com/user/registration

 

____________

Студентският конкурс „Multi Comfort“ се провежда в България от 2005 г. В него могат да участват всички студенти по архитектура, строителство, дизайн, които са записани за съответната академична година. Студенти в рамките на програми за обмен, стипендии и др. също имат право на участие в конкурса. В последното издание на конкурса в Милано през 2019 г. участваха повече от 2200 студенти от 34 страни. Повече информация за студентският конкурс „Multi Comfort“, правилата за участие и конкретното задание за 2020 г., можете да намерите на интернет страницата на Saint-Gobain.