НовиниНовини България

“Гаранти-коза България” получи инвестивионен сертификат за „Гранд Каньон София“

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи днес сертификат за приоритетен инвестиционен проект на “Гаранти-коза България” ЕАД за инвестиционния проект „Гранд Каньон София“ (Grand Kanion Sofia).

„Искрено се надявам тази инвестиция да доведе след себе си създаването на други такива в столицата и в страната“, заяви заместник-министърът при тържественото връчване на сертификата.

Единствената насърчителна мярка, която ще ползва инвеститорът, включва ускорено административно обслужване. Даниела Везиева добави, че ще се сформира работна група, подпомагаща инвеститора в изработването на документацията и стартирането на инвестицията.

везиева

Проектът на „Гаранти-коза“ предвижда разкриването на 240 нови постоянни работни места. Инвеститорът ще наеме и много хора с висока квалификация за предоставяне на услуги от висок клас.
„По време на строителството на обекта ще бъде създадена и допълнителна временна заетост за около 1000 души“, заяви зам.-министър Везиева.
Изпълнителният директор на „Гаранти-Коза България“ ЕАД Осман Ерден Билгинер поясни, че компанията е провела проучвания в цяла Източна Европа, в които България се очертава като най-доброто място за осъществяване на проекта. Той допълни, че „Гранд Каньон София“ е едва първата инвестиция на фирмата в България.
Компанията планира втори проект в столицата, който ще бъде четири пъти по-голям, като мащаб и инвестиция. „Чест е за „Гаранти-коза“ да бъдем третата компания, която получава такъв сертификат“, завърши Г-н Билгинер.
Проектът на “Гаранти-коза България” ЕАД предвижда изграждането върху придобит от дружеството терен на комплекс, съчетаващ в себе си търговска, хотелска част, парк с множество атракционни езера, скейт борд парк и открита детска площадка, наречен „Гранд Каньон София“. Сертифицираният проект е разположен в град София, район Младост 3, и е на стойност 120 млн. лв.