ФМ новини

LG демонстрира безупречно интелигентно изживяване у дома с Home Connectivity Alliance на CES 2023

LG Electronics, като член на борда на Home Connectivity Alliance (HCA), представи безупречно интелигентно изживяване у дома на CES 2023. Заедно с други компании, част от HCA, LG показа оперативна съвместимост под новите HCA Specification 1.0, където решенията за дома от различни брандове, работят заедно, за да осигурят свързано удобство вкъщи.

На щанда на HCA на CES, LG изложи последните си умни домакински уреди – включително хладилник с MoodUP™, решения за перилната рутина WashTower™, климатик ARTCOOL Gallery и PuriCare™ AeroTower™ – заедно с решенията на другите членове на алианса. Посетителите имаха възможността да видят на живо как се случва магията на HCA “Any app to any device”, която предоставя на потребителите възможност да управляват продуктите на всеки от брандовете през всяко от приложенията, като например интуитивното LG ThinQ™.

Това следващо ниво в съвместимостта се поддържа от компаниите, част от HCA, включително LG. Използвайки вълнуващи стандарти в индустрията, за да дефинират Cloud-to-Cloud (C2C) насоките за оперативна съвместимост, новите HCA Specification 1.0 са разработени така, че да гарантират, че домакинските уреди, телевизорите и HVAC системите могат да се интегрират безупречно едни с други, независимо от бранда. Освен това, към представените нови модели, потребителите могат да продължат да използват умните уреди и HVAC решенията, които вече притежават и са покрити от HCA Specification 1.0, без да е необходимо да инсталират големи фърмуер актуализации.

Нещо повече, HCA Specification 1.0 ще помогне на членуващите в алианса брандове да превърнат умния дом в по-устойчив в дългосрочен план, използвайки данните, събрани от различните уреди на компаниите, за да анализира употребата на потребителите и да подобри управлението на използваната енергия. „Като член на HCA, LG допринася за реализирането на безопасна, сигурна и оперативно съвместима свързана домашна екосистема“, сподели Лиу Джае-чеол, президент на LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „Чрез партньорствата и отворените иновации, ние продължаваме да предоставяме на потребителите решения за по-умен и по-удобен начин за живот“.