Новини България

Със символична първа копка започва изграждането на ритейл парк в Чирпан

Днес, 9 септември, в 17:00 ч. ще бъде направена символична първа копка на ритейл парка в Чирпан. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Търговският обект на един етаж ще е разположен на бул. „Георги Димитров“ и ул. „Петър Генов“ в града. Инвеститор е старозагорският предприемач Стефан Шоселов.

„Близо 6 месеца продължи проектирането за чирпанския обект, последваха своевременно съгласувателните процедури и режими с институциите без затруднения, за разлика от градове като Димитровград, Горна Оряховица и др., където периодът бе година – година и половина“, споделя инвеститорът.

Проектът ще се реализира на площ от 8 декара. Ще бъдат изградени паркоместа и зелени площи, а разгърнатата застроената площ ще бъде близо 5 декара. Четири големи търговски вериги ще бъдат разположени в новия модерен комплекс на един етаж – търговската верига за бързооборотни стоки BILLA, германският дискаунтър за облекло и предмети за дома KiK, датската верига за мебели и стоки за дома JYSK и сръбският козметичен бранд Lilly Drogerie.