ACCOR официално откри своя първи смарт хотел на Балканите – The Emporium Plovdiv – MGallery

Accor, водещата световна група за хотелиерство, откри официално първия си смарт хотел на Балканите – The Emporium Plovdiv – MGallery. Първокласният бутиков хотел, разположен в сърцето на град Пловдив, предлага уникално 5-звездно изживяване, благодарение на изключителен дизайн, единствен по рода си шампанско & коктейл бар и „умни“ стаи с иновативни функции.

Стаите дават възможност на гостите да създадат индивидуални сценарии спрямо настроението си: в техни ръце е контролът над светлината, безконтактното управление на завесите, контролът над аудио-визуалните функции, както и на цялостната атмосфера. На откриването на хотела присъстваха официални представители на Accor и местни и международни журналисти, които имаха шанса да станат свидетели на тази важна крачка напред, както за марката, така и за българската хотелиерска индустрия.

Присъстващите имаха възможността да направят обиколка на хотела и да се насладят на луксозната обстановка, включваща модерен интериор, първокласна кухня и обслужване и да вдигнат наздравица за успешното начало на едно още по-успешно начинание в единствения по рода си шампанско & коктейл бар на хотела. „За нас е истинска радост да отбележим днес продължаващия ни растеж тук, в България. Развитието на нови проекти е от ключово значение за това Accor да бъде водеща световна група в хотелиерството и за нас е удоволствие да продължаваме успешно изпълнението на тази мисия с този прекрасен хотел“, каза Сабина Бартизел, старши вицепрезидент на операциите на Accor за Източна Европа. „Щастливи сме да наблюдаваме експанзията на Accor в България с откриването на още един невероятен хотел – този път в град Пловдив!

Централно разположен, вдъхновен от впечатляващата история на града, хотел The Emporium Plovdiv – MGallery е на път да се превърне в обаятелен оазис, обещаващ на посетителите си бохемски преживявания и незабравими спомени. Със своята вдъхновяваща индивидуалност хотелът ще бъде забележително допълнение към отличителната колекция от бутикови концепции на MGallery, той обещава вълнуващи моменти на своите гости, пътуващи до Пловдив от цял свят“, каза Павел Панчак, генерален мениджър на хотел The Emporium Plovdiv – MGallery, по време на официалното откриване. За да представят идентичността на MGallery, на събитието присъстваха Сабина Бартизел, старши вицепрезидент на операциите за Accor за Източна Европа, и Франк Реул, ръководител на отдела за развитие на Accor за Източна Европа и Балканите, които лично разказаха интересна информация за великолепния проект.

На откриването присъстваха също Олга и Ирина Сундокови, основатели на Sundukovy Sisters S+S – дизайнерите, които стоят зад уникалната интериорна концепция на хотела. Sundukovy Sisters S+S, едно от най-бързо развиващите се и креативни архитектурни студиа в хотелиерската индустрия и носител на титлата „Дизайнери на годината 2018″, присъдена от The Gold Key Awards в Ню Йорк, успяха да модернизират оригиналния характер на сградата и същевременно да отдаде почит на местното културно наследство. Ключов детайл за отразяването на славната българска история в емблематичния дизайн на The Emporium Plovdiv – MGallery включва блестящи златни панели, налични навсякъде в хотелския интериор.

„Да видя как този грандиозен проект се превръща в реалност е истинско удоволствие за мен! Успяхме да съберем новаторство и история в едно, създавайки уникална концепция, зареждаща гостите с истински пловдивски дух. Да си партнирам с Accor в това начинание е чест и очаквам с нетърпение бъдещето, тъй като най-доброто тепърва предстои!“, сподели г-н Бойко Качулев, собственик на The Emporium Plovdiv – MGallery.

5-звездният хотел разполага с 61 индивидуално проектирани стаи, както и с 12 забележителни апартамента, предлагащи изключително разнообразие от удобства, за да получат гостите едно наистина луксозно изживяване. Централно разположен, хотел Emporium Plovdiv – MGallery е на пешеходно разстояние от основните археологически съкровища на Пловдив: Римския форум, Римския стадион, както и обектите от списъка за световното наследство на ЮНЕСКО – Епископската базилика на Филипопол и Стария град. Най-добрите възможности за пазаруване и развлечения в сърцето на Пловдив също са само на крачка разстояние.