Новини България

Премиум комплекс на бранда Swissôtel със СПА и здравен център ще бъде открит в Сапарева баня

Водещата световна хотелиерска група Accor, обяви, че ще открие нов премиум термален комплекс със СПА и здравен център в Сапарева баня под бранда Swissôtel. Комплексът ще бъде управляван от Accor в рамките на договор за мениджмънт с „Аква Трийтмънт“ АД, частна компания за развитие и инвестиции в недвижими имоти. Обектът предстои да бъде отворен за първите си гости през ноември 2024 г. След завършването си комплексът на марката Swissôtel ще разполага със 171 първокласни стаи и апартаменти, VIP вила с пет спални, инфинити басейн и джакузи. От гледна точка на гастрономията курортът ще предлага емблематичен Swissôtel ресторант, открита тераса, специализиран ресторант, лаундж и лоби бар, уиски бар, зала за игри, ексклузивен клуб, швейцарски гурме кът и не на последно място – бар край басейна със закрити места.

Зоната за събития и конференции ще включва бална зала с площ 400 кв.м, две средни по големина зали за срещи, две заседателни зали, библиотека и бизнес център. Освен това комплексът ще разполага със СПА и уелнес зона с фитнес център, зала за йога, хамам, стаи за масаж, сауни, зона за красота, медицинска клиника и няколко басейна с натурални и термални води. Гостите ще могат да се възползват и от голям открит закрит паркинг, както и многобройни забавления за децата. В допълнение към разнообразните възможности за настаняване, конферентни и бизнес зали, СПА и зони за развлечения, Swissôtel Sapareva Banya Thermal Resort, SPA и Health Center ще бъде оборудван и с център за генетична диагностика, който ще бъде съчетан с център за релакс и балнеология с цел привличане на местни и международни клиенти.

Инвеститорът е „Аква Трийтмънт“ АД, частна компания за развитие и инвестиции в недвижими имоти, която ще изгради многофункционален балнеоложки компекс от категория 5* в Сапарева баня. „Със своите над 700 естествени минерални и горещи извори България е СПА рай, известен в Европа още от древноримско време. Инвестиция с размерите на Swissôtel Sapareva Banya Thermal Resort, SPA and Health Center ще възвърне имиджа на района и ще го нареди сред най-добрите СПА и антиейдж дестинации от този тип“, заявиха Елена Риставаара и Мартин Маринов, представители на „Аква Трийтмънт“ АД.

„Партньорството ни с Accor и тяхната забележителна марка Swissôtel е ключово за популяризирането на Кюстендилския регион като идеалната туристическа дестинация, включваща планини, горещи извори и красива зеленина“, допълниха инвеститорите. „България е бързо развиващ се и много привлекателен пазар в Югоизточна Европа, с огромен потенциал и отлични възможности за инвестиции. Новината за Swissôtel Sapareva Banya Thermal Resort, SPA and Health Center ще засили присъствието на Accor в региона и ще ни позволи да предложим на местния пазар продукт от световна класа и най-високи стандарти на обслужване“, каза Мария Драгулин, директор „Развитие“ на Accor за Румъния, България, Молдова и Чехия.

„Има силно търсене на хотелиерски услуги, както от страна на международни посетители, така и на по-заможни българи. Чувстваме се поласкани, че „Аква Трийтмънт“ АД избра Swissôtel и Accor за управлението на този амбициозен проект за термален комплекс. Сигурни сме, че Swissôtel Sapareva Banya ще въведе нови стандарти в българската „хотелиерска индустрия“ като водещ хотел в района“, добави Франк Реул, ръководител на отдел „Развитие“ в Accor за Източна Европа.

„В качеството си на основен партньор Община Сапарева баня застава твърдо зад проекта и ще подкрепя неговото изпълнение! С изграждането на този изключително значим за общината и региона комплекс ще поставим Сапарева баня сред водещите СПА курорти в България, на Балканите и в Европа. Инвестицията ще ни позволи да се превърнем в една от най-привлекателните дестинации в България. Убедени сме, че с помощта на Община Сапарева баня, общинската администрация и Общинския съвет, тази изключително значима инвестиция ще бъде реализирана в най-кратки срокове и всички жители и надявам се гости на общината ще оценят тази перла в нашия град. Отправям най-добри пожелания за успех, търпение и попътен вятър в новото начинание на екипа“, коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Функционалният дизайн на проекта се базира на практическите познания на проектантския екип и клиента в областта на хотелиерството и уелнес сектора. Дизайнерският подход е вдъхновен от местната, историческа, манастирска архитектура, предадена през призмата на съвременни технически и материални детайли. Проектът е резултат от съвместната работа на международния екип на SGI Architects, отговарящ за концептуалния проект и интериорния дизайн, и на местния екип на URBA Arch, отговорен за координацията и издаването на разрешителни.