Новини България

Кулинарно пътешествие с изложението Taste the world в Сердика Център

Чудили ли сте се някога кой е най-бързият начин да се пренесем на непознато място и да се потопим в неговата специфична атмосфера? Храната, разбира се! Тя говори на универсалния език на вкуса и ароматите, разкрива тайните на различните националности и ни помага да пътуваме и общуваме без граници, паспорти и багаж. Сега всеки може да се впусне в едно неочаквано апетитно пътешествие с кулинарното изложение на Сердика Център – Taste the world в периода 27-29 май. Търговският център ще предложи на своите посетители вкусове от 1001 свята и възможност да се потопят в бита и културата на различни националности. Всеки ден от 12:00 до 20:00 ч. клиентите ще могат да се докоснат до продукти от азиатската, европейската и балканската кухня, които не само галят сетивата, но и разширят кръгозора ни.

Участниците в изложението ги очакват вълнуващи срещи с традиционни ястия и напитки, екзотични подправки, продукти за дома, специални готварски демонстрации и още много изненади. За любителите на европейската кухня, Imperial Gastrohub са подготвили за своите гости специални готварски демонстрации всеки ден между 13:00 и 17:00 ч. Двама гост готвачи Ники и Джовани ще представят едни от най-обичаните международни рецепти от три интернационални кухни – италианска паста в пармиджано реджано пита, испанска паея и бразилска мокека. Освен това, изложителите са подготвили и богатата селекция от италиански и испански деликатеси – колбаси, сирена и зехтин, ароматни вина, както и водещи алкохолни марки, крафт бири и много други.

Водеща на демонстрациите ще бъде Сандра Алексиева, създател на кулинарния сайт 1001 рецепти, водеща на редица готварски предавания и ценител на качествената и вкусна храна. Сред участниците в кулинарното изложение са още и SO ferments, които се специализират в работата с благородните плесени като Коджи и Темпе и други ферментации, с които разработват уникални и полезни продукти с отличен умами вкус. За опознаването на азиатската кухня ще допринесат и K-FOOD, които ще предложат голямо разнообразие от корейски храни като рамьон и кимчи, алкохолни и безалкохолни напитки като соджу и макгеоли, женшен и още разнообразни продукти. Посетителите ще могат да се докоснат и до висококачествен био хайвер от белуга и естер, благодарение на участието на Osetra&Beluga.

Посетителите на изложението ще могат да се пренесат в Селският двор на дядо Гошо и да се докоснат до магията на шафрана, още познат като „Червеното злато“, който се отглежда напълно екологично от Гергана и баща и Гошо в двора им в село Партизанин. Освен висококачествен био шафран, клиентите на търговския център, ще могат да си закупят бутикови бижута с шафран, разработени съвместно с „Ръчно изработени бижута Българа“. За почитателите на силните вкусове, Chilli Hills ще предложат селекция от люти сосове, пасти, маринати люта занаятчийска бира и ракия, лют зехтин и още натурални продукти, произведени в бутиковата българска ферма за люти чушки.

За потапянето в българската кухня ще допринесат и Черноморски улов, които ще покажат богатствата на черноморския риболов отблизо, като го представят в изцяло нова светлина. Посетилите на Сердика Център ги очакват още вълнуващи кулинарни пътешествия – Spizing ще представят своята селекция от световни и български подправки, които ще придадат автентичност на всяко ястие; Elly’s Supreme Taste ще дадат възможност на гостите да се докоснат до висококачествени маслинови масла екстра върджин и балсамови оцети на марките Nobleza del Sur Premium и Ariston; Lakrids by Bülow пък ще погалят сетивата със сладките бутикови изкушения, сътворени от лакриц и шоколад; а Manolo Home ще представи най-новите тенденции при продуктите за дома. Елате и се потопете в магията на непознатите аромати и открехнете вратата към непознати за вас кулинарни светове!