Новини България

Облагородяват инфраструктурата в Градския парк в Разград

ОП „Паркстрой“ продължава рехабилитационните дейности в част от най-посещаваните от разградчани места за отдих. Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на обектите, на които работят служителите на общинското предприятие. Във връзка със сигнали от граждани бяха попълнени пясъчниците на две от детските площадки в централната част на града – до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и зад Детска градина „Митко Палаузов“.

И на двете площадки бяха подменени и дъските около пясъчниците. ОП „Паркстрой“ работи в два участъка от Градския парк. Днес бяха рехабилитирани седем пейки на входа на парка откъм бившия Младежки дом – около паметника на Стоян Иванов. Продължава и почистването на района около Пантеона в Градския парк. Там в средата на февруари стартира разчистване на почвопокривна растителност, която бе обхванала големи площи от пътеките към монумента. Намерението е след разчистване на коренищата там да бъдат засадени рози.

Обхватът на разчистването е разширен и в посока към МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и над хотелски комплекс „Лес“. В тези участъци се прочиства саморасли дървета и храсти, почистват се боклуците и падналата листна маса. Тенденцията е тези участъци да се превърнат в паркова тревна площ.