Изложения

Актуалните въпроси в строителството и иновациите – акцент в съпътстващата програма на Архитектурно-строителна седмица

Международна коференция за дигитализацията и кръговата икономика, кръгла маса за сградните паспорти, иновативни продукти. Това са някои от акцентите на съпътстващата програма на изложение Архитектурно-строителна седмица, което ще разгърне професионалната си платформа от 16 до 19 юни. Всеки може да се регистрира онлайн през сайта www.buildingweek.bg, получавайки право на свободен достъп до всички изложбени площи и съпътстващи събития.

Ден 1

В кръгла маса на 16 юни, посветена на сградните паспорти, се включват експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Българска Асоциация за изолации в строителството (БАИС), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камара на архитектите в България (КАБ). В събитие, което организира, БАИС ще представи Ръководство за проектиране и изпълнение на хидроизолационни системи на сгради и съоръжения. А FROTCOM BULGARIA ще даде подробности, с какво могат да бъдат полезни системните решения на компанията при управлението на автопарка.

Качество и проектиране

Качеството в съвременното проектиране е акцентът на семинар на 17 юни, организиран от КИИП. BAU Academy провежда събитие, фокусирано върху комуникационната и маркетинг платформа за въвеждане на иновативни материали, технологии и решения в строителството. С дейността и визите си ни запознава Национална компания „Индустриални зони“. През същия ден Hörmann представя иновациите си, а Български съвет за устойчиво развитие – иновация за изчисляване на въплътения въглерод в материалите. С интелигентни хибридни сградни системи за отопление и охлаждане ни запознава Екотерми Проект.

Кръгова икономика и дигитален преход

Международна конференция в петък, 18 юни привлича вниманието на бранша. Експерти ще дискутират темата „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“. Събитието се организира от Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителна Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Интериорният дизайнер и ролята му в строителния процес са акцента в събитието на Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

В същия ден Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство представя експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“. С възможностите на системите за Умен Дом ни среща Елко Еп България.

Своята регистрация за свободно посещение, с която ще имате пълен достъп до всички изложбени зали и съпътстващи събития, можете да направите на www.buildingweek.bg.