ФМ новини

Технологиите, които превръщат един град в „умен“ – на конференцията Knowledge city

Бъдещето развитие на градската среда и технологиите, които превръщат един град в „умен“ ще бъдат на фокус в предстоящата конференция Knowledge City на Investor.bg. И през 2021 г. конференцията ще продължи да развива идеята за модерния съвременен град като резултат от много процеси – от управлението и развитието му до обществената отговорност на неговите жители и посетители, за да очертае всички фактори, които помагат за създаването на градове на бъдещето.

Събитието ще събере на едно място всички участници в процеса, които ще дискутират как може да се подобри градската среда, какви инвестиции и иновации трябва да се направят, как да работят заедно институциите и бизнесът. Конференцията ще се проведе онлайн в две издания – на 15 и 22 март, и ще се излъчва на новата стрийминг платформа Investor Media PRO, която Investor Media Group стартира, надграждайки мултиканалната си стратегия за излъчване на живо на част от най-силните си бизнес събития.

В студиото на Knowledge City на 15 март топ експерти от България и Европа ще говорят за различните умни решения за трафик системи и градския транспорт, кога smart parking и smart ticketing ще станат част от ежедневието ни, както и как може да се повиши сигурността в населените места. Във фокуса на първото издание на Knowledge City ще бъде и темата за инвестициите в проекти за умни градове, а за поредна година конференцията ще представи и проекти от градове в Европа, които са се превърнали в добрия пример. Успешен опит от Унгария ще сподели вицепрезидентът Smart City и IoT от Deutsche Telekom Андрас Фазакаш.

Сред лекторите в първото онлайн издание на конференцията ще бъдат още изпълнителният директор на Алтерко Димитър Димитров, Васил Димитров – изпълнителен директор на ДСК Мобайл, Мартин Филев – мениджър „ICT решения и иновации“ в А1 България. Модератор на Knowledge City ще бъде главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Knowledge City се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България. Медийни партньори на събитието са Bloomberg TV Bulgaria, Money.bg, Градът Медиа Груп, Kmeta.bg.