ФМ новини

Dussmann Group придобива Janus Group

Dussmann Group, глобален доставчик на услуги, придоби Janus Group Vienna, чрез дъщерното си дружество Dussmann Service Austria. Janus Group, в която работят 1300 души, е специализиран доставчик на услуги за почистване и дезинфекция на здравни заведения. Тя е натрупала дългогодишен опит в този сектор и е изградила отлична репутация на австрийския пазар.

Сред клиентите на Janus Group са голяма част от престижните болници в страната, университетската клиника AKH Vienna, една от най-големите болници в Европа, клиниката в Донаущад, клиниката Favoriten и държавната болница в Грац. Основателят на Janus Group Драган Янус ще продължи да допринася със своя опит в бизнеса като управляващ директор. Допълнителни членове на ръководството са управляващите директори на Dussmann Service Austria, Петер Еделмайер и Гюнтер Оберхаузер. Цената на сделката няма да бъде разкривана.

Дитер Роял, финансов директор на Dussmann Group и член на изпълнителния съвет, отговорен за австрийските бизнес дейности, коментира: „С придобиването на Janus ние правим по-нататъшна стъпка към прилагането на нашата стратегия от следващо ниво. Стремим се към оперативни постижения във всички области на управлението на съоръженията и Janus Group е изключителен специалист в поддръжката на болнични заведения“.

Петер Еделмайер, управляващ директор в Dussmann Service Austria подчертава: „Клиентите ще се възползват от комбинирания опит на Dussmann Service и Janus Group. Промяната на собствеността няма да повлияе на обслужването на настоящите клиенти. Щастливи сме, че семейството Janus ще продължи да бъде част от бизнеса и да се развива“. Драган Янус, управляващ директор на Janus Group, добавя: „Радваме се, че новият собственик, Dussmann Service, е семейно предприятие, каквото сме и ние. Споделяме целите за предоставяне на висококачествени услуги и коректни отношения със служителите и клиентите ни“.