ФМ новини

Алтерко представи революционния сензор Shelly Motion, оптимизиран с Wi-Fi технология от Silicon Labs

Алтерко, компанията зад IoT марката Shelly, и Silicon Labs, водещ доставчик на силиций, софтуерни услуги и решения за по-интелигентен и по-свързан свят, прeдставиха Shelly Motion, сензор за движение от следващо поколение с ненадминат живот на батерията, благодарение на Wi-Fi IoT процесорите на Silicon Labs. Shelly Motion е първият продукт, който комбинира иновативните сензори за домашна автоматизация на Shelly с единственото водещо Wi-Fi решение, проектирано да покрие изискванията за свръхниска мощност на IoT сензорите. Оптимизирано с Wi-Fi технология от Sillicon Labs, Shelly Motion е най-адаптивният, енергийно ефективен и лесен за употреба умен домашен Wi-Fi сензор за движение на пазара днес. Потребителите прекарват все повече време у дома, затова и все повече търсят иновативни и интелигентни устройства, които да им осигурят по-безопасен, ефикасен и удобен начин на живот.

Shelly Motion, най-новото допълнение в революционната Wi-Fi продуктова линия на Shelly, дава възможност на клиентите да се свържат директно с който и да е Wi-Fi рутер, без да е нужен отделен хъб. Сензорът е изцяло съвместим с Alexa, Home Assistant, SmartThings и други платформи за домашна автоматизация с цел максимално улеснение на потребителите. Shelly Motion разполага със зареждаща се батерия с капацитет 6500mAh, която може да работи и да остане свързана с домашната Wi-Fi мрежа в продължение на повече от една година без да има нужда от зареждане. „Shelly Motion се свързва локално с Home Assistant, без да е необходим хъб или друг хардуеър. Постоянната свързаност на сензора намалява латентността на системата и по-този начин подобрява потребителското изживяване в умния дом“, казва Паулос Шутсен, създател на платформата за домашна автоматизация Home Assistant. „С Shelly Motion ще имате лесен за инсталиране и конфигуриране сензор за движение с издръжлива батерия“.

Основните характеристики на Shelly Motion включват:

Реакция в реално време: С възможност за бързо засичане на движение, за по-малко от 200 милисекунди – или толкова бързо, колкото мигване на окото – сензорът може да задейства всяко свързано устройство, като например да включи климатика или да отвори прозорците в стаята.

Несравнима сензитивност: Уникалните 256 нива на сензитивност ще ви позволят да регулирате изключително точно разстоянието и движението, на което сензорът реагира.

Функция за разпознаване на външна намеса: Със 128 нива на вибрационна чувствителност, Shelly Motion незабавно ще информира собствениците на жилището, ако някой докосне устройството, опита се да го измести или премести от първоначалното му положение.

Не е необходим хъб: Shelly Motion може да бъде директно управляван, без да е необходимо използването на хъб, и е съвместим с всеки стандартен Wi-Fi рутер.

Персонализиран график: Собствениците на дома могат да персонализират действията на сензора, като например управлението на други устройства, на база деня, часа, силата на светлината, залеза и изгрева или определени лични предпочитания.

Shelly Motion ще бъде достъпен на цена от $39.90/€ 33.25 (без ДДС). Допълнителна информация за продукта може да бъде открита тук.