Новини България

Park Lane Office Center с договор за наем с Алианц Холдинг – най-голямата сделка на пазара на офис площи за 2020 г.

От средата на тази година модерната бизнес сграда Park Lane Office Center ще приюти на едно място всички компании на Алианц България Холдинг, съобщават от Парк Лейн Дивелъпмънтс – дружеството, което изгражда сградата. Офисите на Алианц България ще бъдат разположени на 6 000 кв. м. и 3 етажа в Park Lane Office Center, находящ се на ул. Сребърна 16 в София. Всеки от етажите на сградата е с брутен размер 2 200 кв. м. и позволява креативен интериорен дизайн, съобразен с корпоративната идентичност на компанията. На партера на сградата ще бъдат разположени модерни центрове за обслужване на клиентите – банков офис, застрахователен и пенсионно-осигурителен офис, и център за регистрация на щети и огледи на автомобили.

Съвременните технически системи, използвани за изграждането на сградата, включително нейната специална UV система за дезинфекция на въздуха, осигуряват комфортна и безопасна работна среда на всички служители и клиенти в сградата. „Събирането на компаниите от групата на Алианц България под един покрив е от изключителна важност за корпоративната ни култура. Във времена на пазарни предизвикателства е важно клиентите ни да бъдат обслужвани и служителите ни да работят в здравословна офис среда и място за общуване от най-модерен тип“, заяви Йоанис Коцианос, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг.

„За нас знаков наемател като Алианц е още едно важно признание за качеството на офис сградата, която изграждаме. Радваме се, че това е най-голямата сделка за 2020 г. в сегмента на офис площи в България и то за срок от 10 години. Вярваме, че модерният Park Lane Office Center ще допринася за по-голяма синергия в екипите на наемателите ни и отлични бизнес резултати“, коментира Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments.

__________________

Park Lane Office Center е модерна бизнес сграда с първокласни офис площи, разположена на 5 минути пеша от метростанция „Витоша“ и „Парадайз център“. Освен ключовата локация, сред основните предимства на Park Lane Office Center са и по-голямата от обичайната светла височина на таваните – 3,10 м и големите прозорци (2,30 м широки и 3,10 м високи), даващи важната за комфорта на работния процес дневна светлина. Главен изпълнител за строителните дейности е Pipe System. Проектът се финансира от Райфайзенбанк. Концепцията е дело на архитектурно студио Planning с водещ архитект Илиян Илиев – компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес сгради в България, заедно с Chapman Taylor от Великобритания, световен лидер в проектирането на обществени сгради.