Новини България

Министър Петя Аврамова е патрон на първия виртуален „Форум Реал“ за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е патрон на първия виртуален форум и изложение за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции. „Форум Реал“ ще се състои в периода 3-5 декември 2020 г. Сред темите, които ще бъдат дискутирани на форума, е дигитализацията и иновациите в строителството – важни стъпки за бранша и за икономиката като цяло. Представители на МРРБ ще се включат в дискусиите и ще представят проекта на регионалното министерство за стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор.

Очаква се във форума да се включат над 300 души, като са планирани повече от 60 дискусии, а посетителите ще могат да научат какви са тенденциите и очакванията за цените на имотите, как ще се променят цените на тока и природния газ, какви са основните приоритети и цели в Националния план за енергетиката и климата до 2030 г., както и новите възможности за живот извън градовете. Ще бъдат обсъдени и теми, свързани с качеството на въздуха и влиянието му върху цените на имотите, ролята на умния дом във всекидневието и какво прави един град умен, какви са новите тенденции при урбанизма и проектирането на нови градски пространства, как транспортът ще се променя и др.

Предвидени са специализирани дискусии за всички участници на строително-инвестиционния пазар, а посетителите ще могат да присъстват на работни срещи и обучения. В конферентната програма като лектори ще участват архитекти, строители, финансисти, инвеститори, анализатори, дизайнери, иноватори, учени, общественици и представители на изпълнителната и местна власт в България. За нуждите на събитието ще бъдат създадени 3 виртуални конферентни и няколко изложбени зали.