Новини България

ЕСРИ България отбелязва 25-годишен юбилей

През септември ЕСРИ България, лидерът в областта на географските информационни системи у нас, чества 25 години от своето създаване. Компанията е основана през 1995 г. и е изключителен представител за България на пионера в сферата на ГИС Esri Inc., и вече 25 години активно внедрява най-съвременни геопространствени технологии, предоставяйки на българските потребители световно утвърдени ГИС решения за техните нужди. По повод годишнината и като част от социалната си политика, компанията застава зад мисията за активен начин на живот, като анонсира своето участие в качеството си на основен технологичен партньор на най-голямата инициатива в тази сфера у нас „Нестле за Живей Активно!“.

Събитието ще се проведе на 22-ри септември, а ЕСРИ България подпомага този своеобразен празник на движението с комплекс от специализирани ГИС приложения, които ще направят преживяването на участниците по-интерактивно и безопасно, като заедно съберат 15 000 000 крачки. През целия ден всеки ще може в реално време да проследява достигането на поставената цел с помощта на аналитичен уеб дашборд – технология, използвана за управление на едни от водещите маратони в света. „Като екип, ние от ЕСРИ България сме посветени на каузата да развиваме и утвърждаваме мястото на геопространствените технологии във всички сфери на социалния живот у нас, като предоставяме ефективни ГИС решения за справяне с предизвикателствата на днешния и утрешния ден“, каза Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България.

Стъпвайки на Esri ArcGIS технологията, компанията реализира редица ГИС проекти в национален мащаб в различни сфери на икономиката, в това число кадастър, инженерна инфраструктура, околна среда, земеделие, сигурност, здравеопазване, образование и много други. ЕСРИ България е партньор на българските университети и официален организатор на Световния ден на географските информационни системи в България.