ФМ новини

Apleona и Generali ще работят заедно в сферата на пропърти мениджмънта в Австрия

Apleona Real Estate Management и Generali Real Estate S.p.A. ще работят заедно в управлението на всички инвестиционни имоти на Generali в Австрия. В тази връзка беше сключено споразумение, което има за цел създаването на съвместно предприятие с името Apleona Real Estate Management AT GmbH. Съвместното предприятие е замислено като дългосрочно партньорство и ще носи изключителна отговорност за услугите по управление на имоти за портфолиото на Generali в Австрия. Портфолиото включва голям брой имоти от различни видове – от офиси и апартаменти до такива със смесено предназначение с обща площ от 460 000 м². По-голямата част от тях се намират във Виена и са разположени основно в центъра на града. Останалите са „разпръснати“ в други австрийски градски райони като Залцбург, Грац, Инсбрук, Брегенц и Санкт Пьолтен. Съвместното предприятие все още трябва да получи разрешение от компетентните антимонополни органи.

Generali Real Estate S.p.A. ще притежава 40% дял в съвместното предприятие, което ще бъде със седалище във Виена, като компанията ще прехвърли там целия си персонал по управление на имоти и по този начин ще използва своето ноу-хау в съвместното предприятие. Apleona, която вече има ролята на пропърти мениджър за имотите на Generali в Германия, ще поеме тази задача и в Австрия, като в бъдеще ще носи оперативна отговорност за съвместното предприятие. Generali Real Estate ще продължи да отговаря за управлението на активи от името на Generali, като целта на съвместната работа е да се продължи разработването на общо портфолио чрез възприемане на вече установените в Германия процеси и практики, наред с нови „инструменти“ за дигитален мениджмънт.

„Поласкани сме, че Generali ни възлага пропърти мениджмънта си в Австрия, в следствие на дългогодишния добър управленски опит в Германия“, заяви д-р Йохен Кейсберг, изпълнителен директор на Apleona. „Чрез това престижно съвместно предприятие пропърти мениджмънта ни в Австрия ще достигне нови върхове, възползвайки се не само от високото качество на портфолиото на Apleona в страната, но също така и от доверени инвестиции и множество нови технологии“, каза от своя страна изпълнителният директор на Generali Real Estate, Алдо Мацоко.