ФМ новини

Близо 100 партньори събра бизнес звено Сградни продукти на Siemens България

Близо 100 партньори от България, Северна Македония, Албания и Косово се включиха в традиционната партньорска среща на бизнес звено Сградни продукти, оперативно направление Интелигентна инфраструктура на Siemens България. Събитието се проведе в гр. Правец под мотото „Time to care“. През първия ден на събитието специалистите на Siemens се спряха върху новия подход на компанията, обусловен от разширеното портфолио на новото направление – Интелигентна инфраструктура, със специален фокус към разпределените енергийни системи и Future Grid решенията.

Бяха представени бизнес резултатите на звено Сградни продукти от последните две години в региона, като специален акцент бе поставен върху интегрираната платформа за управление на сгради Desigo CC. Възможностите, които предоставя дигитализацията в сградната индустрия, също бяха във фокуса на дискусиите. Кристоф Хотц, ръководител на бизнес звеното Сградни продукти за Европа, представи новостите в бизнес сегмента в глобален аспект.

Вторият ден бе посветен на специализирани презентации в сферата на системите за комфорт, пожаробезопасност и сигурност. Експертите на Siemens представиха паралелно и новостите в портфолиото на компанията, сред които: комбивентилите серия PICV, съчетаващи комфорт и редуциращи разходите при поддържане на оптимална температура; интелигентните вентили и смарт термостатите; контролерите PXC4 и PXC5, осигуряващи здравословен климат в затворени помещения; системите за пожароизвестяване Cerberus PRO, за оповестяване и евакуация Cerberus PACE, решенията за пожарна безопасност с облачна свързаност Cerberus Cloud.

По време на събитието бизнес звеното традиционно отличи със сертификати за високи постижения най-добрите си партньори от четирите държави. С плакети бяха наградени „Ню Систем“ ООД, „Протех“ АД и Tehnoinspekt DOO от Северна Македония. „По традиция тези срещи се радват на голям интерес от партньорите ни не само защото представяме технологични и стратегически новости, но и заради възможността за разширяване на контактите в един силно конкурентен и динамичен пазар. Обменяме информация, ноу-хау и добри практики“, заяви инж. Александър Стоянов, ръководител на направление Интелигентна инфраструктура на Siemens България.