НовиниНовини БългарияСтатииФМ новини

„Оргахим“ и Destructive Creation заедно в проект за реновиране на междублоковите пространства

„Оргахим“ и художници от Destructive Creation се заеха с възстановяването и пребоядисването на десетки пейки в малки и големи градове и села в страната, с цел цялостно подобряване на вида на междублоковите и градски пространства. Съвместният проект носи името „Сервиз за пейки“, като само в рамките на няколко месеца бяха реновирани повече от 100 пейки в София, Пловдив и други по-малки населени места.

Всяка пейка е боядисана в различен цвят, част от палитрата на „Оргахим“, като няма две еднакво боядисани пейки и цветовете са избрани от художниците, за да пасват максимално на външното пространство и да покажат разнообразието от цветове, в които могат да бъдат тонирани боите за дърво и метал, част от портфолиото на „Оргахим“. „Ние сме компания, която създава цветове и с цветовете си можем да променяме средата около нас. Затова когато чухме за новата идея на Destructive Creation, решихме да я подкрепим и по този начин заедно да се погрижим за хората и за зелените площи в градовете. Когато е красиво и поддържано, хората пазят повече“, коментира Емил Кунчев от „Оргахим“.

„Със „Сервиз за пейки“ се борим със стереотипа, че винаги има лоши хора, които ще развалят всичко, затова е по-добре да не правиш нищо хубаво, защото няма смисъл. Ние вярваме точно в обратното – и пак да ги счупят, пак ще ги поправим“, казват от Destructive Creation. Съвместната инициатива показва, че всеки добър план се нуждае от точното време, екип, въоръжен с ентусиазъм и умения, и цветово разнообразие – за да се подчертае красотата, споделянето и отмората, заключени в една пейка.

Обновените пейки, тяхното местоположение, номер на избрания цвят и марка на боята по каталог, могат да бъдат видяни в официалния уебсайт на проекта: www.colorsoforgachim.bg