Изложения

Фабрика на бъдещето представя MachTech&InnoTech Expo 2017

Роботи, софтуер от ново поколение и 3D принтиране променят облика на индустрията

Софтуерни приложения подобряват производствения процес, 3D принтиране превръща бързо новите идеи в готови продукти, роботи променят облика на индустрията. Ново поколение технологии, машини, инструменти ще представи тази година разрастващото се MachTech&InnoTech Expo. Само в Интер Експо Център между 4 и 7 април ще видите напредъка на индустрията само за една година. Индустрията на бъдещето работи по-бързо, по-евтино, по-ефективно.

За къде без софтуер

Създаването на съвременните машини е немислимо без използването на иновативни технологии за създаване на различни компоненти.

Специализиран софтуер позволява да изградите виртуален макет на своята фабрика още днес. Всяко работно място, от инструментите до оборудването, оживява с помощта на виртуални очила. Така навреме може да оптимизирате процесите и да постигнете желаната работна среда. Благодарение на богатото портфолио за дизайн, визуализация и симулация от „Солтех” става възможно да се вземе информирано решение за роботизация на процесите във фабриката.

Всички етапи на производствения процес включва цялостен продукт на РапидПрогрес. Постига се по-кратък период на конструиране, по-висока продуктивност и бързо извеждане на иновативни продукти на пазара.

Бързоразвиващата се роботизация изисква ускорено обучение на работещите. Затова фирма FANUC ще предложи образователен пакет за изграждане на специалисти по промишлена роботика. Пакетът съдържа оригинален промишлен робот, камера с вграден в управлението на робота софтуер и 20 лиценза за Offline програмиране на роботи.

3D свят

Фирма SpaceCAD Ltd. ще пренесе посетителите в света на 3-D принтирането. Водещи софтуерни CAD/CAM решения позволяват оптимално управление на производството и 100% премахване на брака. Ще проследите на живо печат на сложни елементи от пластмаса и метал без инструментална екипировка, без CNC механична обработка, без леене, без електроди и ерозия.

“Технологика” допълва разнообразието от софтуерни приложения. Компанията ще предложи голям избор на цялостни софтуерни средства за 3D проектиране, симулиране, визуализация. Те помагат за лесното и бързо разработване на иновативни проекти, което е все по-голямо предизвикателство за индустрията.

Робот до човека

Специално на MachTech&InnoTech Expo ще видите високоскоростен заваръчен робот от „Арамет”, проектиран да задоволи високите изисквания при електродъговото заваряване. Ще изпробвате неговата висока товароносимост и иновативен метод на работа. С шестсензорeн пакет се комбинират няколко операции и се постига високоскоростен, прецизен монтаж и интегриране на софтуерни инструменти.

Колаборативните роботи (коботи) работят рамо до рамо с човека. Те помагат за оптимизацията на процеси и разходи. Те са гъвкави, могат да се местят и използват за повече от един процес, позволяват на служителя да се фокусира върху по-сложни казуси.

Успоредно с MachTech&InnoTech Expo ще се проведат и 11-ото издание на единственото изложение във водния сектор у нас Вода София и младежкият инженерен форум „Аз, инженерът“.