НовиниНовини България

Шнайдер Електрик отваря шоурум „Умен дом” в офиса си в София

Шоурум „Умен дом” отваря врати в офиса на Шнайдер Електрик в София. На място системата за домашна автоматизация е изградена изцяло – от електрическата инсталация до запаметените нива на осветление и температура. В зависимост от желанието си гостите имат възможност да научат повече за структурата, изграждането и програмирането на една интелигентна система или просто да усетят удобството на работата с KNX бутониерите и комфорта, който дава умният дом в ежедневието. Абревиатурата KNX е името на най-разпространения комуникационен протокол, използван за домашна автоматизация, а Шнайдер Електрик е член на международната KNX асоциация.
Системата в шоурума управлява осветление и отопление, a софтуерът прави връзка между слънчево греене, щори и температурни режими, като осигурява оптимален разход на енергия за поддържане на зададените градуси. Потреблението на енергия може да се визуализира графично посредством приложение за мобилен телефон и таблет. Приложението позволява още отдалечено управление на всички функции в дома, както и получаване на картина от охранителните камери на дисплея на устройството ви.
„Пространството, което изградихме тук, дава реална представа за нивото на комфорт и ефективност, което постига един умен дом. Това е инвестиция в удобство, която се отплаща чрез спестяване в бъдеще. И най-важното е, че говорим за технологии, достъпни тук и сега: възможността да погледнете от телефона какво показва камерата пред дома ви, докато сте на почивка например, вече не е научна фантастика”, каза Радослав Кошков, директор направление Retail и LifeSpace бизнес в Шнайдер Електрик България.
Като глобален специалист в енергийния мениджмънт с дейности в над 100 държави, Шнайдер Електрик предлага интегрирани решения на различни пазарни сегменти, включително лидерски позиции в енергетиката и инфраструктурата, индустрията, производителите на машини, нежилищни сгради, мрежи и центрове за обработка и съхранение на данни, както и в жилищния сектор. Фокусирани да направят енергията безопасна, надеждна, ефективна, продуктивна и екологична, над 160 000 служители на компанията постигнаха продажби на стойност 25 млрд. евро през 2013 г., чрез активен ангажимент да помагат на хората и организациите да използват оптимално своята енергия.