Новини България

Legrand Bulgaria представи най-новите си решения за умен дом на ексклузивно събитие

Legrand България представи иновативни решения за умен дом на специално демонстрационно събитие пред свои партньори, инвеститори, архитекти, дизайнери и представители на медиите. Гостите имаха възможност лично да изпробват възможностите на новия смарт видео панел Classe 300EOS with Netatmo. Той е първият с вграден гласов асистент Amazon Alexa за по-лесен и удобен контрол. Предимствата и усъвършенстваната функционалност на новите решения за умен дом бяха представени от Людмил Даскалов, управител на Legrand България, Димитър Митков, мениджър „Проекти“ в Legrand България и Ваня Иванова, маркетинг мениджър на Legrand България.

Новият 2-проводен handsfree видео панел Classe 300EOS with Netatmo с Wi-Fi свързаност има редица функционалности, с които осигурява удобство и сигурност на обитателите на дома по всяко време и навсякъде. Със специално разработеното смартфон приложение Home + Security, освен видеодомофонните обаждания, може да се управляват и други устройства на Legrand и Netatmo, като така се създава бързо и лесно цялостна система за автоматизация и сигурност на дома. Classe 300EOS with Netatmo има изчистен съвременен дизайн, в отговор на изискванията на модерните интериорни решения.

Той е с вертикална ориентация, ултра тънък и леко извит. Разполага с 5-инчов сензорен дисплей и функция за автоматично центриране за по-добра видимост на посетителите. За визуалните си качества, продуктът е отличен с награда за дизайн iF Design Award 2021. LED индикаторите на смарт видео панела показват състоянието на Wi-Fi връзката и известия от свързаните устройства и системи – пропуснати обаждания, съобщения и друга системна информация. Налични са и сензорни бутони за интеракция с Alexa. Видеодомофонните функции позволяват активиране на камерите, отговаряне на обаждания, отваряне на вратата и др.

Меню „Любими“ включва най-често използваните в дома действия. Иновативният видео панел играе ролята на сървър или гейтуей, който управлява останалите устройства за умен дом и системи, с които разполагате вкъщи, сред които осветление, отопление, щори, контакти и др. Функции „Комфорт“ включват дигитално и гласово управление, контрол на осветлението, жилищната автоматизация, различни сценарии и безжични модули за управление. По отношение на енергийната ефективност, Classe 300EOS with Netatmo позволява непрекъснато измерване и пестене на електроенергия и контрол на температурата в дома.

Възможностите на видеодомофонната система позволяват отключване на входната врата и управление на входния панел. Функциите за сигурност, подсигурени от Netatmo, обхващат умни камери, датчици за врати и прозорци, видеозвънец, вътрешна сирена, аларма за дим и др. Благодарение на приложението Home + App Suite, включващо Home + Security и Home + Control, е подсигурена двупосочна връзка с дома и възможност за дистанционен контрол на всички свързани системи и устройства. От една страна, Classe 300EOS with Netatmo изпраща видео известия, например при необичаен опит за достъп до дома. В същото време, потребителите могат да задават команди, които да се пренасочват към свързаните с устройството системи в дома.

Например, може да се зададе определена температура, която климатизацията да подсигури преди прибиране на живущите в дома, или могат да се деактивират определени електроуреди, за да се предотвратят инциденти при ползването им от деца. Контролът на видео панела е значително усъвършенстван с добавянето на гласови команди. Това позволява на потребителите да създават персонализирани графици за работа на свързаните устройства, да възпроизвеждат музика, да ползват удобно всички Smart Home функции и да имат на разположение надежден домашен иконом. С помощта на приложението Home + Security, освен видеодомофонните функции, може да се управляват и продуктите за сигурност Netatmo, като така се формира бързо и лесно цялостна система за автоматизация и сигурност.

На дисплея на новия смарт видео панел Classe 300EOS се виждат всички камери Netatmo в реално време за повече спокойствие и контрол на достъпа до дома. „Нашите усъвършенствани решения за „умен дом“ се стремят да отговорят на начина на живот и актуалните потребности на обитателите на съвременните сгради, да улеснят ежедневието им, да им донесат повече комфорт и сигурност у дома, както и да им гарантират спокойствие, когато са навън“, сподели Людмил Даскалов, управител на Legrand България. „С добавянето за първи път на гласов асистент Alexa, новият смарт хъб Classe 300EOS ще осигури на потребителите несравнимо повече удобство“, допълни той.