Новини България

Стартира второто издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства“

На 11 стартира второто издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”, организиран от представителството на Deceuninck за България. Конкурсът има за цел да селектира и отличи с годишна награда най-добрите архитектурни проекти, в които е приложен творчески и индивидуален подход и които са изпълнени с изделия на марката Deceuninck.

Компанията е един от водещите производители в Европа на висококачествени PVC системи за прозорци и врати, стенни и покривни облицовки, както и за настилки за веранди и тераси. Кандидатурите могат да бъдат свързани с реализирането както на голяма жилищна или търговска сграда, така и на фамилна къща. Във фокус ще бъдат проекти, които са енергийно ефективни, изпълнени с внимание към детайлите и прилагащи нестандартни иновативни решения. Журито на „Свързани пространства” остава без промяна и включва знакови личности и специалисти в областта на строителството и архитектурата.

Н.П. Фредерик Мьорис, посланик на Кралство Белгия за България, Северна Македония и Косово, е почетен патрон на конкурса, а председател на журито e инж. Аспарух Щерев, изпълнителен директор на „Декьонинк България“. Останалите членове са Кристоф де Мил, член на УС и изпълнителен директор „Финанси“ на ОББ, иновационен лидер на KBC Груп в България, Иво Трингов, член на борда на директорите на Cordeel България, проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на УС на Съюза на архитектите в България, Огнян Делибозов, собственик на Dogrami.bg, архитектите Дора и Светлин Маринови, основатели на архитектурно бюро „Гауди-ДС“. Финалът на второто издание на конкурса ще бъде на 30 април 2023 г., като авторът на отличения проект ще получи знакова статуетка, предметна награда и признание от общността.

Първото издание на конкурса събра отличителни кандидатури, като призът отиде при арх. Станислав Адамов от студио ADES – Architecture&Design и проекта за фамилна къща с изключително стилен дизайн и енергийни решения. Амбицията на „Декьонинк България“ е да превърне конкурса в ежегодна инициатива, която дава публичност на най-актуалните тенденции за енергийна ефективност при проектирането на сгради. Продуктите с марка Deceuninck подпомагат създаването на устойчив и изключително енергийно ефективен дом. Те са лесни за поддържане и трайни, с отлични топлоизолационни параметри. Екобалансът им е безупречен: те са 100% рециклируеми в края на експлоатационния си живот. Повече информация ще намерите на сайта на конкурса www.connected-spaces.eu.