Новини България

Станаха ясни победителите в конкурса за интериорен дизайн „Елементи“

Станаха ясни победителите в конкурса за интериорен дизайн „Елементи“, организиран от Schneider Electric България, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт. В него участваха 29 студия за интериорен дизайн и архитектура, както и творци на свободна практика у нас. Този брой участници е рекорден и впечатляващ, защото те представиха вече реално осъществени и заснети проекти, а не 3D визуализации, направени специално за конкурса. Едно от основните условия в регламента на конкурса бе в дизайна на пространствата да са използвани ключове, контакти и/или други устройства за управление на дома от Schneider Electric.

Голямата награда печели студио VOOD. Тя е безплатно пътуване до Испания и ексклузивно посещение в завод на Schneider Electric, в който се произвежда наградена с Red Dot за дизайн серия UNICA. Двама души от екипа на отличеното с второ място “Танне дизайн студио“ ще могат да се насладят на ексклузивно обслужване в бутиков комплекс Uva Nestum Wine & SPA в България. Със специалната награда – Apple таблет, Schneider Electric награди и проекта, получил най-много гласове от публиката. Тази година той е дело на студио „Стела 97“ за проекта New York, New York. Журито на „Елементи“ беше в състав Кристина Маркова (търговски директор дистрибуция в Schneider Electric), Краси Капитанов (един от най-утвърдените дизайнери у нас) и Генчо Гоев (собственик на студио „Гоев” и националната платформа DIBLA).

„Постъпилите проекти бяха изключително равностойни, много оригинални и журито беше наистина затруднено“, коментира Кристина Маркова. „Критериите ни за оценка са фокусирани върху съществената роля на детайла за цялостното въздействие на интериора. Отчетохме още постиженията на кандидатите по отношение на оптимизацията на пространството, ергономията и оригиналността на решението. В унисон с ценностите на Schneider Electric журито взе предвид екологичността и природосъобразността на проекта, които наред с другите елементи се превръщат в неотменна част от стила ни на живот“, допълни тя. Целта на Schneider е да даде възможност на всички да се възползват максимално от енергията и ресурсите на планетата за постигането на напредък и устойчивост за всички.