Новини България

Italian Design Day, издание 2022

Italian Design Day, издание 2022, е ежегодна инициатива, започната през 2017 г. от Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Италия, с цел промотиране на емблематичния италиански дизайн по света. Събитие по повод инициативата ще се проведе в София на 29 март, от 15:30ч. в Sofia Event Center, с организатори ИЧЕ – Агенция София, Италианското посолство в София, Конфиндустрия България и в сътрудничество с Италианския културен институт.

Темата на тазгодишния ден на италианския дизайн е Re-Generation, Design and new technologies for a sustainable future. Официален гост на събитието в София ще бъде архитект Алберто Мария Прина, който ще представи пред българската аудитория специална лекция-ретроспекция за италианския дизайн и защо той е успял да се наложи като водещ в света като източник на нови тенденции в интериорния и продуктов дизайн.  За отражението на италианския дизайн върху модерните интериорни тенденции в България ще говори интериорният дизайнер Елена Мустакова, част от екипа на фирма Lignа Group, която съчетава италианско образование и българска креативност.

В рамките на събитието ще бъде представена специално подготвена експозиция на италиански продуктов и интериорен дизайн, чрез която гостите ще могат да се докоснат до италианския дух и традиции в дизайна. Участието е безплатно с предварителна онлайн регистрация тук, която трябва да бъде направена не по-късно от 25 март.