Новини България

Гаритидж Парк е новият дом на Кока-Кола Юропасифик Партнърс България в София

Кока-Кола Юропасифик Партнърс България (CCEP), част от една от водещите световни групи компании за потребителски стоки, е най-новият наемател в Гаритидж Парк – най-мащабният многофункционален комплекс в региона на Централна и Източна Европа. ССЕР ще се настани в над 9 300 м2 офис площи за нуждите на своя Център за споделени услуги (Shared Service Centre) в София.

CCEP нае три от шестте етажа в четвъртата и най-нова офис-сграда в комплекса, с капацитет за малко над 1 000 работни места. Очаква се новото офис-пространство да бъде напълно готово за използване до края на 2022 г. Гаритидж Парк е първият проект в Централна и Източна Европа, получил сертификат BREEAM Excellent по международната схема на стандарта BREEAM Communities. Основната цел на този сертификат е да оптимизира въздействието на сградата върху социалната, икономическа и екологична устойчивост. Комплексът Гаритидж Парк ще намали въглеродния си отпечатък чрез въвеждането на различни енергийно-ефективни решения, включително инсталирането на слънчеви панели и зарядни станции за електрически превозни средства.

Усилията на Гаритидж Парк за устойчивост и енергийна ефективност са напълно съобразени с целта на ССЕР да постигне намаляване на въглеродния си отпечатък с 30% до 2030 г. и нетни нулеви емисии на парникови газове до 2040 г. „Имаме удоволствието да съобщим, че от януари 2023 г. Кока-Кола Юропасифик Партнърс България ще се премести в нов офис в София. Базирани в Гаритидж Парк, ние ще създадем завладяваща, иновативна и устойчива офис-среда. Надяваме се да намерим още повече вдъхновение в новото ни модерно работно пространство и очакваме с нетърпение да споделим новия си офис с нашите служители и посетители“, заяви Тамзин Хобороу, вицепрезидент на Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Юропасифик Партнърс.

„За Гаритидж Парк това е изключително важно постижение, което идва в момент, когато се променят изискванията и използването на офис-сградите. Нашият проект е избран след задълбочен и конкурентен процес на подбор с редица имоти в града“, сподели Давид Давидов, управляващ съдружник в Гаритидж Парк. За CBRE беше огромно удоволствие да участваме в такава мащабна сделка – може би най-голямата наета площ в нова сграда за 2021. Процесът беше дълъг и много детайли бяха взети предвид, преди да бъде взето окончателното решение. Радвам се, че изборът падна върху Гаритидж Парк – със своя богат избор на различни услуги, качество на сградата, отлична инфраструктура и локация, проектът ще бъде отлична база за дейността на Кока-Кола Юропасифик Партнърс през идните години. Инвестицията в наемането на тази модерна сграда засилва ангажимента на Кока-Кола Юропасифик Партнърс да предоставя ангажираща, вдъхновяваща и устойчива работна среда за своите служители.