Новини България

OKOL Lake Park – забележителната голф и СПА дестинация близо до София, ще отвори през 2023 г.

През 2023 г. в България ще бъде открита нова голф и СПА дестинация с 5-звезден хотел Pullman, шампионатно голф игрище, център с всички необходими удобства за постоянно пребиваване и жилищни зони за ваканционни имоти и къщи по индивидуален проект. Комплексът носи името OKOL Lake Park и се намира само на 30 км югоизточно от София и на 20 минути от един от най-големите ски курорти в България – Боровец. Именно там световната водеща хотелска верига Accor ще отвори първия си 5-звезден премиум хотел от марката Pullman в България, който ще впечатлява гостите с невероятни гледки към Рила и язовир Искър.

OKOL Lake Park е в процес на строителство, като първа копка бе поставена на 1.08.2020 г. До момента са изградени основните пътища на ниво временни, трасирани са всички дупки на голф игрището, направено е грубото му моделиране, изграждат се езерата и поливната система, активно се строи и самият хотел. Комплексът ще бъде с изцяло нова инфраструктура, която включва 21 км нови пътища, водоснабдяване за питейно битови нужди от Рилския водопровод и напоителни от р. Искър, два типа канализация – битова с 5 пречиствателни станции от най-висок клас и дъждовна, както и изцяло нова електромрежа. Заобиколен от красива природа, 230 дка паркови площи и голф игрище в сърцето на OKOL Lake Park, разположен на 650 дка, Pullman Okol Golf Resort & Spa ще предложи изключително преживяване и първокласно обслужване на всеки гост.

Хотелът ще разполага със 149 стаи от висок клас и 40 брандирани къщи Pullman Living, заедно с луксозен СПА център, простиращ се на площ от 4 900 м2 на последните два етажа и модерни фитнес съоръжения. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще включва още атрактивнa зона за срещи и конференции (MICE) с площ 1 900 м2 и капацитет от 500 души, както и 2 ресторанта от световна класа и множество други тематични заведения и кафенета, вдъхновени от местната кухня и разположени на площ от 550 м2. Гостите на Pullman Okol Golf Resort & Spa ще могат да се насладят на всички удобства, които предлага хотелът, както и пропърти дружеството на OKOL Lake Park, като консиерж, куриерски и транспортни услуги, грижа за домашни любимци и много други.

„Accor вижда голям потенциал в България и затова заедно с нашите партньори представяме нови и иновативни продукти на пазара, водещи хотели във всяка от съответните категории и дестинации. Ентусиазирани сме да допринесем за растежа на този обещаващ пазар чрез нови хотели като първият Pullman Okol Golf Resort & Spa може да внесе промяна на пазара и да се превърне в перфектната жилищна и развлекателна дестинация в близост до София. Вълнуваме се и ще се радваме да посрещнем първия ни гост в Pullman в началото на 2023 г.“, заяви Франк Рейл, вицепрезидент и ръководител на Accor Development за Източна Европа.

OKOL Lake Park ще включва и модерно голф игрище с 18 дупки, прилежащ Club House и голф академия. Проектирането на игрището е доверено на EGD с главен архитект Робин Хайсман и ще бъде управлявано от IMG. Игрището на OKOL Lake Park ще бъде първото устойчиво голф игрище в България, сертифицирано от GEO. Разположено на 1000 метра над морското равнище и с площ от 650 дка, то ще впечатлява с невероятни гледки към Рила и яз. Искър. Официалното му откриване също ще бъде през март 2023 г.

___________________
Accor е водещa световна хотелиерска група с над 5100 имота и 10 000 заведения за хранене и напитки в 110 страни. Групата разполага с една от най-разнообразните и изцяло интегрирани хотелиерски екосистеми, включваща луксозни и първокласни марки, среден клас и икономични предложения, уникални лайфстайл концепции, места за забавление и нощен живот, ресторанти и барове, маркови частни резиденции, общи помещения за настаняване, консиерж услуги, coworking пространства и др.