Изложения

Международна конференция, интериорните дизайнери и иновациите са акценти на събитията за строителството в петък, 18 юни

Като ключов за строителния сектор можем да определим 18 юни, петък. Защото през този ден ще бъдем свидетели на няколко събития, засягащи актуалните въпроси в бранша. Международна конференция в петък ще привлече вниманието на специалистите. Тя ще се състои в Интер Експо Център, като част от мащабната съпътстваща програма на изложение Архитектурно-строителна седмица 2021, която се провежда в столицата от 16 до 19 юни. От 10:00 ч. водещи експерти дискутират темата „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“.

Събитието организират Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център, и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Експертите ще ни запознаят с дигиталната трансформация на строителния сектор в България, цифровия преход и кръговата икономика, разработването и интегрирането на софтуерни решения за нуждите на бранша. Сред специалистите, които ще се включат в събитието са: Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, Любомир Пейновски – член на УС на Камара на строителите в България, Марияна Хамънова – изп. директор „CleanTech” Ltd, Бланка Чокаро Руис – проджект мениджър в EIT Manufacturing, Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, Димитър Копаров, директор на дирекция „Организационна политика“ на КСБ, Кристиян Христов от Веро Дигитъл Инфрастракшън, Иван Терзиев –„Ат Инженеринг 2000“, Иван Александров – управител на„Норакс“.

Интериорните дизайнери, сеизмичността и иновациите

Паралелно присъстващите на Архитектурно-строителна седмица 2021 ще разберат какво е мястото на интериорния дизайнер в строителния процес в събитие, организирано от Асоциация на интериорните дизайнери в България. Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство представя експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“. С възможностите на системите за Умен Дом ни среща Елко Еп България. От GREEN BUILD PROPERTY ще научим повече за монолитното сухо строителство с кофражни блокчета с включена изолация на Basf. С идеи за възможностите за енергийно спестяване чрез интелигентно измерване на енергията ни запознава Energomonitor Bulgaria.

Вратите на изложение Архитектурно-строителна седмица са отворени в периода 16-18 юни: 10.00-18.00 ч., както и на 19 юни: 10.00-16.00 ч. Като част от въведените здравни мерки Интер Експо Център насърчава посетителите да си направят електронна регистрация за посещения в сайта www.buildingweek.bg. Организаторите решиха срокът й да бъде удължен и благодарение на това електронната регистрация, даваща свободен достъп до изложбените площи и съпътстващите събития, ще бъде отворена до 19 юни включително.