Новини България

Район „Лозенец“ с нов уебсайт

Район „Лозенец“ има нов уебсайт, който е изцяло обърнат към нуждите на гражданите. Той бе представен в социалните мрежи от кмета от Демократична България Константин Павлов. „Новият сайт на района – http://lozenets.eu, е съобразен изцяло с нуждите на гражданите на Лозенец. Като взехме предвид скромните възможности за финансиране на подобен проект, повече от година работихме с широк кръг от експерти – доброволци, за да изградим онлайн пространство, където хората намират общинските ресурси, от които имат нужда, както и отговорите, които търсят – максимално ясно, удобно и бързо“, коментира Павлов.

Той уточни, че сайтът е устроен като портал, за да упъти всеки посетител към точното място, където може да открие повече информация, да кандидатства или да получи съдействие за услуги, предоставяни от СО, общински дирекции, предприятия и дружества. „Нашата амбиция е да поддържаме и актуален списък и карта на учебните и детските заведения на територията на района, на неправителствените организации, извършващи различни видове социални услуги, на различните културни институции, както и да даваме гласност на важни граждански инициативи и на новини, от които гражданите на Лозенец се интересуват“, каза още районният кмет.

Той се обръща и с призив към гражданите да отправят към районната администрация своите идеи за допълнителна информация: „Един уебсайт трябва непрекъснато да се развива, за да бъде полезен, затова и продължаваме работата по него. С удоволствие ще приемем всякакви предложения и препоръки към наличното в момента съдържание, както и идеи каква допълнителна информация да включим“.