Новини България

Кипърската компания Everty планира да инвестира до 100 млн. евро в България в следващите 4 години

Everty България, част от базираната в Кипър компания Everty Group, занимаваща се с недвижими имоти, заяви, че компанията-майка възнамерява да инвестира до 100 млн. евро или 113,8 млн. долара в България през следващите 4 години. Групата се стреми да придобие и управлява офис сгради в столицата София, както и в други големи български градове, като същевременно анализира възможностите за развитие на портфолио от хотелски активи в страната, заявиха от Everty Bulgaria в прессъобщение в сряда.

„България, заедно с други европейски пазари, е обещаващо място с добри дългосрочни възможности за инвестиция. В момента сме фокусирани върху закупуването на офис сгради с потенциална висока добавена стойност и ефективно управление“, коментира Стефан Димитров, главен инвестиционен директор в Everty България. Обявяването на четиригодишния инвестиционен план на Everty за България следва първата голяма инвестиция на групата в страната – придобиването на бизнес център Perform, 40 000 кв.м офис сграда, разположена в централната част на София през 2019 г.

Everty възнамерява да поддържа, управлява и развива широко портфолио от първокласни имоти за период от най-малко 15 години чрез собствени средства и институционално финансиране, което потвърждава амбициите му за дългосрочно присъствие на българския пазар. Портфолиото на Everty от офис сгради в Нигерия, Коста Рика, България и САЩ се оценява на 200 млн. долара, сочат данни на компанията. Everty Group притежава и разработва търговски, жилищни, хотелиерски и смесени имоти с клас A и клас B в Америка, Европа, Африка и Азия.