Новини България

Отлагане на търговски изложения от календара за 2020 г. на Интер Експо Център

Във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса COVID-19, се наложи отлагането на водещите за Югоизточна Европа търговски изложения Маштех & Инотех експо, Техномебел, Светът на мебелите и КОПИС, за което информират от Интер Експо Център.

Вече има определени нови дати за провеждане на изложенията:

• Светът на мебелите: 24 – 27 юни 2020 г.
• Техномебел: 29 септември – 02 октомври 2020 г.
• Маштех & Инотех експо: април 2021 г.

Поради динамиката на ситуацията с развитието на пандемията, при поява на неотложна необходимост от нова промяна на периода на провеждане на изложение Светът на мебелите, от Интер Експо Център уверяват, че своевременно ще бъдат обявени новите обстоятелства по организацията. Отлагането на търговските изложения оказва влияние и върху датата и провеждането на изложение КОПИС, като новият период на провеждане ще бъде в края на февруари 2021 г., паралелно с изложение #Ритейл шоу.

От Интер Експо Център информират за следното:

„Интер Експо Център следва препоръката на световните здравни власти и българското правителство при оценка на риска от организиране на големи събития. Въз основа на това и скорошното значително увеличение на броя на хората, заразени с новия коронарен вирус (SARS-CoV-2), включително в Европа, както и в следствие на решението на НС на Република България за въвеждане на извънредно положение от дата 13 март 2020 г., с което всички публични събития са забранени и са въведени мерки и указания за ограничаване на социалните контакти, ИНТЕР ЕКПСПО ЦЕНТЪР преоценява ситуацията и предприема действия по отлагане на всички търговски изложения от пролетния календар на 2020 г. Ще продължим с усилията си всяко организирано от ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР изложение да даде максимално успешна формула на бизнеса за професионална браншова презентация и договаряне. Това е възможно само с усилията на всички участници, като изложители, професионална публика, богата съпътстваща програма с експертни теми и лектори, които неизменно ще подготвим за новите издания на отложените търговски изложения“.

Направените до момента регистрации за посещение на изложенията и съпътстващите събития от списъка с променен период на провеждане, ще останат валидни за новите дати, категорични са от Интер Експо. Регистрационните форми за посещение на изложенията остават отворени за нови регистрации до датата, предхождаща старта на съответното изложение по новата програма.