Новини БългарияФМ новини

Мащабен проект в НПЗ „Хладилника“ с 52 500 кв. м. офис площи

Вuѕіnеѕѕ Gаrdеn Оffісе X e мaщaбeн oфиc ĸoмплeĸc, чиято пъpвa фaзa e paзпoлoжeнa в имoт c плoщ нaд 15 000 ĸв.м и ĸoeфициeнт нa зacтpoявaнe 3.5. Πpoeĸтът ce cъcтoи oт 4 бизнec cгpaди c oбщo oĸoлocгpaднo пpocтpaнcтвo. Πapaмeтpитe нa инвecтициятa вĸлючвaт 52 500 ĸв.м oфиc плoщи, нaд 30 000 ĸв.м пoдзeмни пapĸинги и нaд 6000 ĸв.м пapĸoвa cpeдa, информират от „Градът“. Изпълнението стартира с изграждането на две сгради, като Сграда 1 е първокласна модерна офис сграда с 11 етажа и РЗП 22 700 кв. м., а Сграда 2 е с индустриален облик и е подходяща за споделени офисни пространства, разполага с 5 етажа с РЗП 4500 кв. м. Двете сгради ще бъдат въведени в експлоатация в началото на 2022 г., като поетапно ще бъдат изградени Сграда 3 и Сграда 4, като се предвижда проектът да бъде изцяло реализиран до края на 2023 г.

Business Garden Office X разполага с отлично местоположение и лесен достъп, като комплексът се намира в кв. „Лозенец“/НПЗ „Хладилника“, на 100 метра от метростаниция „Витоша“ и в непосредствена близост до Мол Парадайс. На разположение на служителите в комплекса са детска занималня, релакс зони за медитация и йога, както и други уелнес занимания. Според информация на „Градът“ сградата ще бъде изпълнена от висококачествени материали и технологии, като отоплението и охлаждането на помещенията ще бъдат осигурени чрез VRV/VRF климатична система. Office X е проектиран с окачена стъклена фасада, която позволява на помещенията да бъдат осветявани от естествената дневна слънчева светлина. Допълнителното вътрешно осветление ще бъде осъществено чрез LED тела, което ще осигури енергийна ефективност на сградата и едновременно с това ще намали разходите.

Предвидена е система за видеонаблюдение и контрол на достъпа, инсталация за мониторинг, контрол и управление на сградните инсталации (BMS). Инвеститори в проекта са Асен Лисев, изпълнителен директор на MBL и Спас Шопов, професионален инвеститор. Business Garden Office Х e проектиран от архитектурния отдел в MBL с ръководител арх. Светозар Филипов, а дизайнът на сградите е специално съобразен и планиран според нуждите на клиентите.