Новини БългарияСтатии

„Корал Резиденс“ на „Планекс Инвест“ печели първа награда в конкурса „Сграда на годината България 2019“

На 10.12.2019 г. за 18-и пореден път бяха прегледани и наградени най-хубавите сгради в България, реализирани през 2019 г. Националният конкурс „Сграда на годината“ е най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас.

Наградите се присъждат от 30-членно жури, съставено от представители на професионалните и академични общности, браншови организации и водещи компании в сферата, като председател е зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството – инж. Валентин Йовев.

Тази година първа награда в категория „Жилищни сгради и комплекси до 10 000 кв.м. РЗП“ бе единодушно присъдена на комплекс „Корал Резидънс“ – Варна. Комплексът от затворен тип, изграден от инвеститора „Планекс Инвест“, с проектант арх. Мартин Христов и конструктор инж. Веселин Първанов, впечатли журито, което се превърна и в една от причините за присъдената награда. Комплексът е съставен от две нискоетажни югоизточно ориентирани сгради, а фасадата със своя уникален дизайн следва структурата на естествен корал.

„Корал Резидънс“ не е първият комплекс на „Планекс Инвест“, който печели награда в престижен конкурс. През 2016 г. на конкурса „Сграда на годината“ първа награда в категория „Жилищни сгради“ спечели отново комплекс на компанията – „Акварел Резидънс“.

По отношение на архитектурата и дизайна се стремим хората да са щастливи и да им е приятно, че живеят точно в тази сграда, да са доволни от избора си. Проектите ни са успешни и харесвани и благодарение на това, че постоянно имаме „обратна връзка“ с клиентите, правим анализ на техните желания и забележки и се стараем да „надграждаме“ непрекъснато над това, което вече сме постигнали. Благодаря на екипа на „Планекс Инвест“, на проектантите, на журито, на всички наши партньори и клиенти“ – каза на официалната церемония за връчване на статуетката „СГРАДА НА ГОДИНАТА“ управителят на „Планекс Инвест“ инж. Пламен Андреев.