Новини

Revetas Fund I придоби City Center Sofia

Revetas Capital Advisors LLP (Revetas), специализиран в недвижими имоти инвестиционен съветник, с фокус върху опортюнистични сделки с добавена стойност в Централна и Източна Европа, съобщават за придобиването на имот в София, България от Revetas Fund I. Това е петата инвестиция на Revetas Fund I, с която имотите в региона, придобити от фонда стават 15, с обща площ от над 152 000 кв. м.

Revetas Fund I придобива City Center Sofia (CCS), перспективен търговски център, с площ от над 44 000 кв. м. в София, столицата на България, финансиран от голяма международна банка.

„Това е първият от няколко планирани придобивания на имоти в България“, съобщава Раду Бойтан, Старши Инвестиционен директор на Revetas.

„Това е стратегическа стъпка за нас и нашата Park Centers ритейл платформа. CCS е първокласен имот, с отлична локация, в заможен район, в центъра на София, който предоставя отлични възможности и има лесен достъп за потребителите. Това е и единственият търговски център с пряка връзка до метрото.

Revetas Fund I ще инвестира в препозиционирането и ребрандирането на CCS – първият търговски център от модерен тип в България.  Стратегията ни е да създадем динамичен търговски обект, който не просто да отговаря на нуждите на хората, живеещи и работещи в София, a предлага истинско „shopping преживяване“. Ребрандирания Park Center Sofia, ще заблести отново и ще се превърне в динамична социална среда, която предоставя на посетителите ни мода, високи технологии, разкрасителни процедури, уелнес, места за хранене и развлечения.

Трайният успех на стратегията на Revetas в Централна и Източна Европа, обосновава решението на компанията да създаде специализирания Фонд за рекапитализация на висококачествени активи с капацитет да генерират парични потоци, подложени на натиск поради липсата на ликвидност в региона.

City Center Sofia ще бъде добавен към ритейл платформата на фонда – Park Centers, която към момента се състои от 14 търговски центъра в Централна и Източна Европа с обща площ от 124 000 кв. м. Ние продължаваме активно да търсим възможности да разширим Park Centers ритейл платформата си в региона.

През последната година,  Revetas са лидер в предоставянето на успешни инвестиционни решения за легаси инвеститори, като инжектират свеж капитал в активите, за да максимизират  потенциала на имотите; едновременно, подпомагат дългосрочните стратегии на банките за намаляване на задлъжнялостта им свързана с подобни активи.

За много институции, които притежават такива имоти, както и за банките, които ги финансират, Revetas осигуряват все по-привлекателни решения за преструктуриране на проблемите на пазара на недвижими имоти в региона, останали следствие от финансовата криза“, завършва Ерик Асимакополос, Управляващ партньор на Revetas Capital Advisors LLP.