ИзложенияНовиниФМ новини

Решенията за сградна автоматизация, за автономно производство и спестяване на енергия стават все по-усъвършенствани

Остават по-малко от 2 месеца до началото на Smart Cities и ЕЕ и ВЕИ  (16-18 април, Зали 5 и 6, ИЕЦ, София) – събитията, които доказват, че реализирането на концепцията за интелигентни градове и устойчива енергия е възможно и у нас. Умните решения се разработват с невероятна скорост и бързото им интегриране в сгради, енергетика, транспорт и други области е сериозно предизвикателство за потребители и доставчици. Организаторите на изложенията от Виа Експо анонсират участие на водещи компании от Австрия, България, Белгия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Румъния, Словения, Холандия, Чехия и Швейцария.
Грийн Ембедед Системс е с дебют на изложението. Акцентът ще е върху директен електромер за 60А за домашно ползване, с вграден Wi-Fi и размери на стандартен предпазител – определян като новост на световния пазар. Фирмата ще популяризира и концентратори за индустриална автоматизация с опция за модулно надграждане, уеб базиран софтуер за мониторинг и визуализация.
VAiOS ще презентира реално изградени системи и интересни проекти – като единствения свръхмодерен смарт фитнес център у нас и иновативна система с уеб дистанционно управление за фасилити мениджмънт, която в момента се внедрява в Холандия; мултимедийна система с интегрирано управление, „умна баня“ в Брюксел и др.
Безжични решения, базирани на LoRa, EnOcean, ZigBee технологии и решения за домашна и сградна автоматизация ще видим от Комикон.
Как да защитим себе си и имуществото си в случай на земетресение? Отговор дава iSentinel® – интелигентна система, която автоматично взима всички необходими мерки за защита на живущите в сградите и имуществото.
Secespol е полски производител на топлообменници с изключително качество и ефективност с приложение в енергетиката, нефтохимическата, енергийната, хранителната и фармацевтичната промишленост.
Атреа България залага на модерни технологии за постигане на пълна автоматизация на системите за вентилация. Фирмата ще популяризира решения за вентилация с оползотворяване на отпадна топлина, които покриват всички аспекти от жилищното и промишлено строителство: вентилационни системи с оползотворяване на топлина за жилищни и промишлени обекти; кухненска вентилация; собствено производство на топлообменници.
Инвестиция с голяма възвръщаемост са продуктите на QuattroGi – системи за пестене на енергия с приложение в хотелиерството, големи офис сгради и производства.
Представител на Омния Контракторс анонсира, че фирмата ще представи ефективни термопомпени системи и варианти за повърхностно отопление и охлаждане.
Сред изложителите ще бъдат Intracom, Innova и Национален клъстер за интелигентни транспортни и енергийни системи, Проксимус инженеринг, Куоре Терм, Kawasaki, Балканика Енерджи и др.
Други акценти в изложението ще са: системи за осветление; мониторинг на трафика и паркинг услуги, електронно здравеопазване; GPS устройства; системи за енергиен мениджмънт и за съхранение на енергия; камини и котли на пелети; газови турбини; eнергоспестяващо оборудване за ОВК и др.
Паралелната програма включва форума “Зелени инвестиции в енергетиката”, организиран от Организацията за черноморско икономическо сътрудничество и конференцията “Sofia Smart City Marketplace“ на Клъстер София.
Посещението на изложенията и участието в конференциите е безплатно – само с предварителна регистрация на www.viaexpo.com.