Европейската фасилити мениджмънт конференция събра над 300 експерти в София

Тази година Българската фасилити мениджмънт асоциация е домакин на традиционното събитие на представителите на европейския фасилити мениджмънт бизнес

Днес в Sofia Event Center бе официално открита Европейската фасилити мениджмънт конференция (EFMC 2018). София е за първи път домакин на най-важното събитие в европейския фасилити мениджмънт. Списание ФАСИЛИТИС е официален медиен партньор на събитието.

Иван Велков, Председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) и зам.-председател на Столичния общински съвет, приветства близо 300 представители на фасилити мениджмънт компании, собственици на сгради и обслужващи компании от 40 държави. БГФМА е член на EuroFM, където вицепрезидент е друг представител на българския ФМ бизнес – Горан Миланов.

С официално приветствие към гостите се обърна Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Той представи предимствата на България като инвестиционна дестинация, особено в светлината на съвременните предизвикателства пред фасилити мениджмънт бизнеса.

От името на Столична община, приветствие отправи зам.-кметът Дончо Барбалов. Той поздрави EuroFM за избора на София да е домакин на EFMC 2018, като това е признание за развитието на фасилити мениджмънта в България. По неговите думи, това е нов бизнес в България, който има огромен потенциал. Същевременно, София се развива с висок темп и голяма част от чуждестранните и националните инвестиции в България се осъществяват именно в столицата. Също така, Дончо Барбалов припомни повишаването на перспективата на рейтинга на София на 5 юни от стабилна към положителна в съответствие с кредитния рейтинг на България, който бе също повишен наскоро.

Президентът на УС на EuroFM Пека Матвейев, приветства участниците в събитието от името на борда на организацията. Това е 26-та поред конференция в 30-годишната история на европейската асоциация. По този повод, г-н Матвейев поздрави БГФМА за нейната 10-годишнина. Той отбеляза, че ФМ бизнесът става все по-глобален и съобщи, че EuroFM вече има 20 „посланици“ на 4 континента. „Все още ни питат какво точно е фасилити мениджмънт и затова трябва нашият бизнес да комуникира повече не само помежду си, но и с останалите компании и институции“, заключи Матвейев.